Vypis jedneho riadku z textboxu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vypis jedneho riadku z textboxu – .NET – Fórum – Programujte.comVypis jedneho riadku z textboxu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tayson0
Stálý člen
18. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdravim

Mam text box v ktorom mam plno riadkov na kazdom riadku je nejake slovo a ja chcem ze ked kliknem na to slovo teda na jeden riadok a dam enter tak sa mi prave to slovo ulozi do premennej. Dakujem za pripadne rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.239.–
Reklama
Reklama
JardaJirava0
Stálý člen
18. 6. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,

podle mě budeš muset využít vlastností SelectionStart a SelectionLength pro zjištění, které slovo je vlastně označeno, případně kde je umístěn kurzor. Potom si najít zalomení řádku okolo této pozice a dané slovo si pak uložit do proměnné.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Tayson0
Stálý člen
18. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 JardaJirava
No ano to som si vsimol ze asi tymto by som to mal riesit ale problem je v tom ze neviem sa pohnut z miesta.... kked si vytvorim udalost na enter pretoze chcem ak si vyberiem slovo a dam enter tak vtedy si ho vyberiem.... tak neviem potom pouzit tie dve metody

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.239.–
Tayson0
Stálý člen
18. 6. 2013   #4
-
0
-

Ak by som si vybral cely riadok kde sa nachadza kurzor je taka moznost ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.239.–
Yimo0
Newbie
18. 6. 2013   #5
-
0
-

Ahoj,
doufám, že to nebude úplně mimo, ale nebylo by lepší pro tohle použít třeba listBox ? Vše se Ti řadí pod sebe a dá se s tím pěkně pracovat.
Nevím jak to máš kompletně zamýšlené, tak mě popř. ignoruj :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.204.–
Tayson0
Stálý člen
18. 6. 2013   #6
-
0
-

#5 Yimo
Neviem ako by to bolo cez listbox sa priznam ale nakoniec som to spravil tak ze si ulozim obsah textboxu do premennej a zistim si polohu kurzora ktora mi vrati index riadku v ktorom je kurzor .... a tak si to vypisem konretny riadok 

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
Yimo0
Newbie
18. 6. 2013   #7
-
0
-

#6 Tayson
Taky je to možnost.
Přes listbox by jsi si jen vybral kliknutím požadovaný řádek a pak bys už jen volal (například při stisku enter) listBox1.SelectedValue/Item/Index, atp...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.204.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý