Pascal banalita -jde mi o postup do 4taku - potrebuju to do zitra – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pascal banalita -jde mi o postup do 4taku - potrebuju to do zitra – Pascal – Fórum – Programujte.comPascal banalita -jde mi o postup do 4taku - potrebuju to do zitra – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
19. 6. 2013   #1
-
0
-

Ahoj přátelé, potřebuju HELP  s touto úlohou: V hereckém týmu chybí představitel Dlouhého, proto se vypsal konkurs. Zvítězí nejvyšší herec. Napište program, který bude přijímat hodnoty o výškách jednotlivých herců. Po zadání nulové výšky program vypíše výšku nejvyššího přihlášeného herce.  , jde mi o postup do čtvrťáku    Vím že je to banalitní.! Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
kriplozoik
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
19. 6. 2013   #2
-
0
-

Ano, je to banalita. A to taková, že pokud si máš zasloužit postup do čtvrťáku, tak bys takto snadnou úlohu měl zvládnout sám a bez pomoci - jsou to naprosté základy. Měl bys být schopen tu úlohu analyzovat do jednoduchého algoritmu a ten pak pouze přepsat do programovacího jazyka - žádné triky ani úskoky v tom nejsou. A pokud toho nejsi schopen, proč by ti měl někdo pomáhat lhát a podvádět? Jaký v tom smysl falšovat, že's jsi něčeho schopen, když nejsi? Já opravdu nechci žít v republice podvodníků, lhářů a rychlostudentů, kteří se od dětství neučí ničemu jinému než jak ostatní očůrávat, falsifikovat svoje neschopnosti a získávat tak lepší příležitosti než ti, kteří se poctivě učí.

Přeju ti, aby ti nikdo ten program neudělal, a musel sis ho napsat sám. Věř, že je to pro tvoje dobro.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
19. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 kriplozoik
A jo no...to je pravda, ale co kdybych Vám řekl, že se tím nechci živit a,..že se chci živit jako grafik. Nic víc nic míň. Jsem nadanej na garfiku a na tu se už dlouho zaměřuju. Tady se mi jedná jen o tenhle program...programování mě nikdy nebavilo...ale mám ho jako předmět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 6. 2013   #4
-
0
-

#3 Andy
tak zacneme zakladama.. jak vypada uplnej zaklad programu v pascalu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
19. 6. 2013   #5
-
0
-

program cyklus_konkurs;

var a,b,c,d: integer;
 
begin
 
writeln ('Zadej velikosti hercu.'); readln (a); writeln ('Pis.');
c:=10000;
for d:=1 to a do
begin
readln (b);
if c<b then c:=b;
end;
writeln ('nejmenší je ',c);
readln
end.                                                                                  

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
19. 6. 2013   #6
-
0
-

Tohle sem vymyslel

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
19. 6. 2013   #7
-
0
-

Prosí o uzavření tématu !!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 6. 2013   #8
-
0
-

to funguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
19. 6. 2013   #9
-
0
-

Prosím o uzavření tématu!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
kriplozoik
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
20. 6. 2013   #10
-
0
-

#5 Andy
No vida, to je o trochu lepší. Takhle bych ti možná i poradil. Podle mě po tobě ze zadání chtějí, abys četl z klávesnice výšky herců *dokud* nebude zadána nulová výška. Nikde není psáno, že počet adeptů (který zmatečně nazýváš "velikosti hercu") bude znám. Proto si myslím, že místo cyklu for se bude víc hodit cyklus repeat...until.
Doporučil bych, abys pojmenovával proměnné podle toho, co v sobě budou uchovávat, tedy žádné a, b, c, d. Při složitých programech bys brzy ztratil kontrolu, která je která.
Dívám-li se dobře, tvůj program určuje minimum, podle zadání má určovat nejvyšší výšku, tedy maximum.
A měl bys tam mít i vyskočení z cyklu (break), pokud je zadána nulová výška.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
ViliX64+1
Návštěvník
7. 7. 2013   #11
-
0
-

Během 5 minut se to dá zvládnout i v kvartě: 

Program Konkurz;
var novaVyska: integer;
    nejvyssiVyska: integer;
begin
    nejvyssiVyska := 0;
    writeln('Pis vysky hercu, pro vyhodnoceni zapisu napiste: 0');
    repeat
        readln(novaVyska);
        if (novaVyska > nejvyssiVyska) then
            nejvyssiVyska := novaVyska;
    until novaVyska = 0;
    writeln('Zvitezil herec s vyskou: ' ,nejvyssiVyska, ' cm.');
    readln();
end.

funkční a jednoduchý kód..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Banalita s WHERE — založil fix

Pascal: kurz turbo pascal II — založil Systém

Špatný zpětný postup — založil NeoMarx

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý