Bankomat - chybný zdrojový kód – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bankomat - chybný zdrojový kód – C / C++ – Fórum – Programujte.comBankomat - chybný zdrojový kód – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

vitamin
~ Anonymní uživatel
1092 příspěvků
24. 6. 2013   #1
-
0
-

#1 FFilip13
if ( operacie == true)

Jedno '=' je priradenie, dve su porovnanie. Slusny prekladac ti vyhodi warrning.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 6. 2013   #2
-
0
-

zajimave.. jako by tu byla jen odpoved...  mimochodem slusny programator by mel dat    if (true == operacie)  pak to nevyhodi jen warning, ale error pokud je jen = :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.86.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
24. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Já osobně se stavím proti yoda style zápisu. Špatně se to čte a přínos je spíše minimální...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.39.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 6. 2013   #4
-
0
-

nevidim duvod proc by se to melo spatne cist.. krom toho to zacatecnikum usetri hodiny hledani chyb (nekterejm i tydny kdyz to tu obcas sleduju, jak flexibilne resi problemy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.86.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ondra.holub+1
Stálý člen
24. 6. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
Já si myslím, že vzhledem k tomu, že pokud u zjištění stavu bool proměnné nestačí jenom uvedení té proměnné a je potřeba ji porovnat s true, dostaneme hodnotu typu bool. Tu je tedy podle předešlé podmínky potřeba porovnat s hodnotou true, což je zase výsledek typu bool. A tak dále. Občas se to dá prostřídat s != false, ale pořád to bude super čitelné :-)

Ale vážně - osobně konstrukci bool_value == true nemám rád, ale je to celkem jedno, jestli se v programu objeví. Každému se čte dobře to, na co je zvyklý. Jenom to pak může umožňovat podivnosti jako

if (nejaka_funkce(a, bcde, fgh, ij, kl, mn, op, qr, st, uv, wx) == false)

kde při troše štěstí to porovnání vyjede mimo okno a pak je čitelnost v čudu.

 A stejně, pokud se chce, tak se dá "znečitelnit" cokoliv, hlavně když se využije nějaká implicitní konverze:

#include <iostream>

int fn()
{
    return 3;
}

int main()
{
    std::cout << (fn() == true ? "true" : "false") << '\n';
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.189.–
ondra.holub+1
Stálý člen
24. 6. 2013   #6
-
0
-

#5 ondra.holub
Samozřejmě u té funkce fn() je logický zápis if (fn() != 0) - ten mám naopak rád a považuji ho za čitelnější než if (fn())

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.189.–
vitamin+8
Grafoman
24. 6. 2013   #7
-
0
-

Každá hviezda má svoj štýl

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Zdrojovy kod — založil Ondřej Šplíchal

Zdrojový kód — založil Tomáš

Zdrojový kód — založil jurinecko

Hra 15 - zdrojový kód — založil PROBLEM

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý