Proud kroucenou dvojlinkou? – Analogová technika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Proud kroucenou dvojlinkou? – Analogová technika – Fórum – Programujte.comProud kroucenou dvojlinkou? – Analogová technika – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mrkev
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
25. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdar a sílu.

Chtěl bych se optat, jestli někdo neví, jaký maximální proud je schopna přenést kroucená dvojlinka (jeden pár) při napětí 15V??? Myslíte si, že by vpohodě snesla 0,8A? Už jsem párkrát viděl vyskočit kabel z bužírky, proto se na to ptám. :-)

Dík moc za odpověď ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.184.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
25. 6. 2013   #2
-
0
-

zalezi na odporu vedeni .. ale nic ti nebrani to zmerit ...

jinak se to resi napetim kolem 48V a step down menicema ... 1A pri tomdle napeti znamena cca 3A na 15V po snizeni... plus minus ztraty

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.86.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mrkev
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
25. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV

1A pri tomdle napeti znamena cca 3A na 15V po snizeni... plus minus ztraty

Tomuto nějak nerozumím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.184.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 6. 2013   #4
-
0
-

#3 Mrkev
Snížíš napětí na třetinu (měničem), proud ti vzroste trojnásobně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KIIV+42
God of flame
25. 6. 2013   #5
-
0
-

+ tepelne ztraty ve vodici rostou s kvadratem proudu... proto se pouzivaji ruzna velmi vysoka napeti na prenosove soustavy na velke vzdalenosti... (ale v UTP kabelu uz by to nevydrzela nejspis izolace :D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.86.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mrkev
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
25. 6. 2013   #6
-
0
-

Takže jsem si to myslel dobře, že průřez tohoto vodiče je nedostačující pro proud 0,8A a 15V. že?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.184.–
hlucheucho+10
Posthunter
25. 6. 2013   #7
-
0
-

jestli má Cu vodič 0,5 mm čtv. průřez, tak na 0,8A je postačující

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý