Array.Exists... – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Array.Exists... – .NET – Fórum – Programujte.comArray.Exists... – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
27. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, vie mi niekto prosím vysvetliť tento výraz?

bool vyskyt = Array.Exists(pole, element => element == hladaneCislo)

Takúto syntax vidím po 1x, čo znamená konkrétne ten parameter "element => element == hladaneCislo"?

ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.247.224.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
27. 6. 2013   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Evzen+2
Návštěvník
28. 6. 2013   #3
-
0
-

#1 PeterSura
Ano, jedná se o lambda funkce a objevují se čím dál častěji :)

Tvá funkce se dá česky popsat asi takto:

prohledej pole a zjisti, jestli se zde nachází prvek "element", který je roven hledanému číslu. 

Možná tě mate ten "element", ve výsledku je to proměnná, kterou si zavádíš ty sám, tzn. že stejně tak můžeš napsat toto: 

bool vyskyt = Array.Exists(pole, x => x == hladaneCislo)

Lamba výrazy celkem často využívám při komunikaci s DB. 

Pokud přistupuješ ke kolekci, která je silně typová, tak pak můžeš kontrolovat jednotlivé prvky toho daného typu a podmínky skládat stejně jako kdyby si dělal klauzuli IF

string supplierId = "supplier";
var solutions = Repository.GetAll<Solution>(s => s.ID_Supplier == supplierId && s.UpdatedDate > DateTime.Now.AddDays(-7));

Neboli vrať mi všechny řešení pro dodavatele "supplier", které byly změněny za poslední týden.

Takhle teoreticky to vypadá složitě, ale jakmile to začneš používat, tak zjistíš, že to není žádná magie.

Evžen

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
28. 6. 2013   #4
-
0
-

ďakujem vám :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.247.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 55 hostů

Podobná vlákna

File exists — založil kolarcz

File.Exists — založil ospaly.stanislav

Array — založil Row

$a[], [], array[] — založil Rudolf

COM Array — založil Pawl

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý