Nastavení ikony k exe souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nastavení ikony k exe souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comNastavení ikony k exe souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
29. 6. 2013   #1
-
0
-

Mám hotový program ve Visual studiu 2010 a potřeboval bych změnit ikonu (defaultní) na svoji. Ikonu u exe souboru mám na mysli. Prohledal jsem všechno možné nastavení a nikde jsem nenašel jak to nastavit.

Poradí někdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.196.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
29. 6. 2013   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
29. 6. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

#2 crazy
Obávám se že je to jinak.

Ikona přiřazená třídě okna se zobrazí za běhu aplikace např. na pruhu úloh, vlevo nahoře u systémová nabídky okna, při přepínání aplikací...

Ale ikona kterou zobrazí průzkumník u exe souboru je ikona v resources aplikace která má nejnižší číslo (identifikátor).

Takže přidat v resource editoru požadovanou ikonu a změnit čísla tak aby měla nižší číslo než tak kterou tam vygeneroval "wizard", popř. prostě u té vygenerované v .rc souboru změnit cestu k požadovanému .ico souboru.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
29. 6. 2013   #4
-
0
-

Moc moudra jsem zatím z toho nepobral. Napíšu co jsem zatím udělal.
Klikl jsem pravým tlačitkem myši na projekt a dal "ADD" - > "existing Item" -> našel jsem ikonu .ico a dal "OK"
ikona se vložila do resource file

žádný .rc soubor nikde není a když kliknu na ikonu v resource file tak ve vlastnostech nemůžu najít žádné prioritní číslo které bych mohl přenastavit.

Aplikaci vyvíjím přes Qt

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.196.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
30. 6. 2013   #5
-
0
-

#4 Johny
Neděláš to náhodou v .NET??? Ve win32 aplikaci jsou soubory xxx.rc a resource.h které můžeš upravovat ručně (tj. textově) nebo v resource editoru když si dáš zobrazit -> resource view.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
30. 6. 2013   #6
-
0
-

dělám to ve win32

a je možné tam nějak ten .rc soubor nějak dodatečně přidat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.196.–
Kenvelo+1
Super člen
1. 7. 2013   #7
-
+1
-
Zajímavé

#6 Johny
Zkus do googlu napsat 

c++ win32 change icons a můžeš začít studovat ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
1. 7. 2013   #8
-
0
-

tak jsem založil nový projekt a opravdu tam .rc soubor je, Zkoušel jsem tedy změnit ikonu zatím jen tak že ve visual studiu  spustím ikonu a je tam možnost ji překreslti, tak jsem ji překreslil na svoji ikonu uložil a nejde to zkompilovat protože to začlo házet dva erory

Umela inteligence.rc(8): error RC2144: PRIMARY LANGUAGE ID not a number

Umela inteligence.rc(18): error RC2135: file not found: IDI_ICON1

// Microsoft Visual C++ generated resource script.
//
#include "resource.h"
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Czech (Czech Republic) resources

#if !defined(AFX_RESOURCE_DLL) || defined(AFX_TARG_CSY)
LANGUAGE LANG_CZECH, SUBLANG_DEFAULT
#pragma code_page(1250)

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//
// Icon
//

// Icon with lowest ID value placed first to ensure application icon
// remains consistent on all systems.
IDI_ICON1               ICON                    "favicon.ico"

#ifdef APSTUDIO_INVOKED
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//
// TEXTINCLUDE
//

1 TEXTINCLUDE
BEGIN
    "resource.h\0"
END

2 TEXTINCLUDE
BEGIN
    "\0"
END

3 TEXTINCLUDE
BEGIN
    "\r\n"
    "\0"
END

#endif    // APSTUDIO_INVOKED

#endif    // Czech (Czech Republic) resources
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

#ifndef APSTUDIO_INVOKED
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//
// Generated from the TEXTINCLUDE 3 resource.
//


/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
#endif    // not APSTUDIO_INVOKED

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.196.–
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
1. 7. 2013   #9
-
0
-

Kde může být chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.196.–
Kenvelo+1
Super člen
1. 7. 2013   #10
-
0
-

#9 Johny
ID icony ?  

Kdyby ses koukl na ten google jak sem ti psal tak se tu nemusíš ptát kde je chyba... http://stackoverflow.com/questions/320677/how-do-i-set-the-icon-for-my-application-in-visual-studio-2008

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Kenvelo+1
Super člen
1. 7. 2013   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 52 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý