Export MYSQL tabuľky do XML súboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Export MYSQL tabuľky do XML súboru – PHP – Fórum – Programujte.comExport MYSQL tabuľky do XML súboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
1. 7. 2013   #1
-
0
-

Dobrý deň, snažím sa exportovať zoznam produktov z MYSQL tabuľky PRESTASHOPu. Keďže sú produkty v MYSQL rozdelené do rôznych tabuliek, skúšam naprogramovať vzájomné prepojenie keď napríklad kód produktu je v tabuľke shop_product ale názov produktu je už v tabuľke shop_product_lang, môj kód vyzerá nasledovne:

<?php
$databaza = mysql_connect('localhost', '*', '*');
mysql_select_db('*', $databaza);

$sql = "select * from shop_product";
$result = mysql_query($sql) or die ( mysql_error() );

header("Content-Type:text/xml; charset=utf-8");
echo '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>'."\n";
         
echo "<SHOP>";

while ($line = mysql_fetch_assoc($result) ) {


$nazov_select = "select * from shop_product_lang WHERE id_product = ".$line['id_product']."";
$nazov =  mysql_query($nazov_select) or die ( mysql_error() );


  echo "<SHOPITEM>";
echo "<ITEM_ID>" . $line['reference'] . "</ITEM_ID>";
  echo "<PRODUCT>" . $nazov['name'] . "</PRODUCT>";
  echo "</SHOPITEM>";
}
 
echo "</SHOP>";        

?>

a takto vyzerá výsledok: http://bikeride.sk/heureka_feed.php teda nevypíše obsah riadku tabuľky shop_product_lang pod id_product ktoré berie z tabuľky shop_product. 

Vie niekto poradiť ako to fixnúť? :)

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.227.–
prdelnatý anděl
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
2. 7. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,
Prostuduj si SQL konstrukci JOIN:

http://cs.wikipedia.org/wiki/JOIN

Tvůj dotaz by pak měl vypadat nějak takto:

SELECT shop_product.*,shop_product_lang.* FROM shop_product LEFT JOIN shop_product_lang ON shop_product_lang.product_id=shop_product.id ...

Pokud se produkt pojí s krátkým číselníkem, můžeš si místo složeného SQL dotazu číselník nejdřív načíst do asociativního pole, kde id bude jeho index, a pak ho dosazovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý