Class nebo struct ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Class nebo struct ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comClass nebo struct ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kenvelo+1
Super člen
3. 7. 2013   #1
-
0
-

Zdravím chci se zeptat je lepsí používat třídy a nastavovat členy veřejné a privátní nebo struktury a nechat vše veřejné ? Nějak sem nepochopil princip.

A vyžaduje OOP používat zásadně třídy ? 

Díky za odpověd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
3. 7. 2013   #2
-
0
-

class a struct je v C++ prakticky to same - jen struct ma defaultne vse public a class private.

Princip OOP zminuje taky pojem zapouzdreni - nemel bys byt schopen vne objektu pristupovat tak, abys ho dostal do inkonzistentniho stavu - treba mas stav 1/2/3 a ty mu z vnejsku nastavis -100.  Proto by mel spravne zapouzdreny objekt poskytovat rozhrani na jeho ovladani a vnitrni implementace by mela zustat skryta..  aby se pak mohly vnitrnosti objektu treba i kompletne prekopat ale nemuselo se menit nic okolo (idealne)

struct se hodi na struktury - pristupuje se k prvkum a jako bonus muze byt i konstruktor, destruktor ci cokoliv co musi byt treba spocitani z vicero polozek nebo tak (aby se nemuselo to same pocitat na vicero mistech a pak se nahle objevi zakerna chyba :D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kenvelo+1
Super člen
3. 7. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Díky ;) myslím, že tohle bohatě stačí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý