Zásek u 1. lekce :( – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zásek u 1. lekce :( – C / C++ – Fórum – Programujte.comZásek u 1. lekce :( – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Qwonter0
Duch
3. 7. 2013   #1
-
0
-

Zdravim

Jsem úplný nováček, a rád bych se tu začal učit. Příkaz v 1. lekci jsem konečně pochopil, a když ho napíšu, tak nevim jak to uložit. Když to uložim do .exe tak mi to píše, že to není kompatibilní s mojí verzí systému, mám 64x a oni vyžadují 32x. Nevíte jak to obejít? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 7. 2013   #2
-
0
-

#1 Qwonter
tvůj kód, který napíšeš je potřeba zkompilovat (převést do strojového jazyka - kterému rozumí počítač) nějakým kompilátorem g++, msvc, apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 7. 2013   #3
-
0
-

asi preskocil nebo nepochopil uvodni lekci..

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.86.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #4
-
0
-

#3 KIIV
Nic jsem nepřeskočil, vše jsem si slovo po slovu prošel a snažil pochopit. Děkuju za komentáře, ještě vyzkoušim tedy ten kompilátor, jinak děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #5
-
0
-

#4 Qwonter
Ještě doplním: Když něco napíšu v C++ (Dev-C++), tak to poté uložim v .cpp (zkoušel jsem to uložit i v .exe, ale to psalo že nemám správnou versi systému). Ale poté, co jsem stáhl kompilátor zdrojů, mi nechtěl ani jeden soubor otevřit a převést. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 7. 2013   #6
-
0
-

no dev-cpp je uz trosku stary a uz davno nevyvijeny nicmene zalozi se projekt - na tydle urovni je to konzolovy projekt v c++, sepise se kod a pak se zmackne tlacitko "zkompilovat" - to ma za nasledek to, ze se cpp zdrojak prevede na exe (pokud to teda mas spravne napsany - a pokud pamatuju, tak byl problem i s kompilatorem v dev-cpp - musel se stahnout novejsi mingw a prepsat ten co je v dev...)

pak uz tu bylo asi mililon dotazu na to, proc po spusteni v dev-cpp program zmizi... to uz si tu snad najdes kdyby neco

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #7
-
0
-

#6 KIIV
Mockrát děkuju, tak hold vyzkouším stáhnout PSpad

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 7. 2013   #8
-
0
-

k nemu pak nezapomen stahnout i nejaky mingw nebo tak ... hodit si jeho bin direcory do $PATH a pak uz jen kompilovat z prikazovy radky nebo to nastavit v ramci projektu u pspadu abys to nemusel delat "moc" rucne

a nebo ten code blocks ci eclipse... (ikdyz eclipse je priserne pomaly) a code blocks sem dlouho nevidel (mingw mej uz pred instalaci tehle editoru mit uz mingw pokud jeste nemas)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #9
-
0
-

#8 KIIV
Dobře, stáhnu mingw. Jeho .bin dresáře hodim kam? $PATH je složka? "pak uz jen kompilovat z prikazovy radky nebo to nastavit v ramci projektu" to jsem vůbec nepochopil. Jak jsem už psal, jsem začátečník, rád bych se v tom učil, ale vysvětlení pro tupé by nebylo od věci :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
vitamin+8
Grafoman
4. 7. 2013   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #11
-
0
-

#10 vitamin
Ten codeblock se dá tedy použít místo PSPadu a Dev-C++? a tedy s tím mingw mám přesně dělat co, mockrát děkuju za odpověď!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
vitamin+8
Grafoman
4. 7. 2013   #12
-
0
-

PSPad, dev-c++, codeblocks a dalsie IDE su vlastne len editory ktore zvyraznuju syntax(samozrejme robia aj mnozstvo inych veci) ale o preklad kodu do binarky sa stara kompilator. Na wine je to vecsinou mingw. Ak IDE neobsahuje kompilator tak ho musis sam doinstalovat. Potom musis nastavyt IDE tak aby vedel pouzivat kompilator (alebo kompilovat z prikazovej riadky :) ). Niektore IDE (napr codeblocks, dev-cpp, ...) je mozne stiahnut rovno z kompilatorom, takze netreba nic nastavovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
4. 7. 2013   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #14
-
0
-

#13 Martin
Děkuju, určitě to vyzkoušim.

#12 vitamin
Tak jsem to stáhl, ale vůbec nevim kde najít ten kompilátor. Kolega KIIV psal, ať si adresáře .bin z mingw hodim do $PATH, to jsem vůbec nepochopil, je to hodně důležité?

děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 7. 2013   #15
-
0
-

no mingw ve vyhledavaci ceste binarek (alias PATH) potrebujes jen tehdy, kdyz to kompilujes rucne a nechces zadavat pokazdy   C:\mingw\bin\g++ ale staci ti pak jen  g++  kdekoliv... codeblocksu a podobne to vadit nebude, tam to napises jednou cely a nic se nedeje

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #16
-
0
-

#15 KIIV
Dobře, děkuju mockrát. A není náhodou G++ jen pro linuxy? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
vitamin+8
Grafoman
4. 7. 2013   #17
-
0
-

#16 Qwonter
mingw obsahuje port g++ pre windows,

MinGW == Minimalist GNU for Windows

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 7. 2013   #18
-
0
-

mingw je prekvapive port na windowsy... Minimalistic GNU for Windows ... aka  gcc, g++ a ruzny dalsi nastroje jako make a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #19
-
0
-

   

#18 KIIV
#17 vitamin

(Snad to uvidíte, tady u mě je to děsně prťaví) Ty červeně označené věci na konci jsou chyby? Celkem mě to vyděsilo. Jak mám prosim vás pokračovat. Jak to třeba zkompiluji. Děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 7. 2013   #20
-
0
-

spis zvyrazneni operatoru, cisel a stredniku? :D

zkus to zkompilovat a spustit

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #21
-
0
-

#20 KIIV
No, to by mě spíš zajímalo jak se to kompiluje. Stačí to importovat?

Jo, a až pak mi došlo že to zvýrazňuje ty středníky a blbosti... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 7. 2013   #22
-
0
-

v tech listach nahore mas ruzny tlacitka jako play, ci jako ozubene kolecko... pripadne v menu build...-

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #23
-
0
-

#22 KIIV
fatal error: iostream: No such file or directory

A přitom jsem to udělal úplně stejně jako v návodu, a stejnak to nefunguje. Nějaká rada? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
4. 7. 2013   #24
-
0
-

#23 Qwonter
pozri su to video co som dal link. Podla toho sa neda spravit chyba !

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 7. 2013   #25
-
0
-

je mozny ze je tam nejaka stara verze g++ takze to ma jeste   <iostream.h>

a nebo tomu chybi include path .. ci treba nezvlada adresare s mezerou

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kenvelo+2
Super člen
4. 7. 2013   #26
-
0
-

#19 Qwonter
Jen dotaz nepíšeš náhodou c++ do c ?  jen mi tam nějak nesedí to .c před názvem .. ale jen se ptám ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #27
-
0
-

#26 Kenvelo
jo, to kdybych věděl...:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
Kenvelo+2
Super člen
4. 7. 2013   #28
-
0
-

   

dej File > Project > Vyber C/C++  odklikni... a vyber možnost C++ podle mě si dal C proto ti to nejde 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Qwonter
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 7. 2013   #29
-
0
-

#28 Kenvelo
děkuju, samozřejmě jsem to dělal v C místo C++...:D zvořu co se dá :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
Kenvelo+2
Super člen
4. 7. 2013   #30
-
0
-

#29 Qwonter
;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Qwonter0
Duch
5. 7. 2013   #31
-
0
-

Ještě bych se rád zeptal na jednu věc. Když udělám nějaký program v C++ s GUI, dá se ten program vložit třeba do WWW stránek? nebo to bude fungovat jen když si to někdo stáhne. Popř. Přes co se dělají aplikace pro browser (asi java ale nic jiného mě nenapadá).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
Sefiros0
Návštěvník
5. 7. 2013   #32
-
0
-

Já osobně bych bejt tebou nepředbíhal ... aplikace s GUI jsou trošku jiný kafe než konzolový. Napřed si projdi knihu z který se učíš a nauč se základy (třeba co vlastně dělá kompilátor a co je vůbec ten jazyk zač - pak si sám odpovíš na první otázku). Jinak webový aplikace se dělají pomocí HTML + CSS + javascript + PHP, no a nebo pomocí ASP.NET (detaily neznám, nemám vědomosti o platformě .NET). Dále ale existují další cesty k vytvoření webové aplikace ... (ruby on rails framework pro jazyk ruby atp.). Java jde samozřejmě pro web použít taky. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
Qwonter0
Duch
5. 7. 2013   #33
-
0
-

#32 Sefiros
Dobře, děkuju mockrát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.84.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Zásek v programování — založil milanbartax

Zase jsem se zasek :( — založil hmm

10. lekce — založil to_jsem_ja

1.lekce — založil Jan Burant

4. lekce — založil Hamarič Norbert

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý