Substring - hladanie znaku a čítanie za znakom – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Substring - hladanie znaku a čítanie za znakom – Java – Fórum – Programujte.comSubstring - hladanie znaku a čítanie za znakom – Java – Fórum – Programujte.com

 

Marco
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 7. 2013   #1
-
0
-

Čaute, mám problem : Mam v súbore napísany text v tvare: 

  1. key: 12427545-41564-411321.
  2. v: 1.8.52.8481

Celé toto sa uloží do stringu line .
No a ako spraviť to aby to "orezalo" a ostalo bi iba to číslo ?? ..
To je iba jeden príklad ale potrebujem aj na dalšie veci .. čiže určite presne cez substring od do .. to je podľa mňa 

zbytočne .. Kto vie ako spraviť aby si to samo zistilo kde je nejaký znak a od neho bi to čítalo ďalej a uložilo do stringu .
Za odpovede ďakujem :) , a poprosím príklady :P (na nich sa učí najlepšie) ....    

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
sleepy0
Stálý člen
4. 7. 2013   #2
-
0
-

Tak mas moznost  precitat nejaky specificky symbol, ktorym zacina tvoj substring, alebo regularne vyrazy. Takze chces iba cislo teda z line: key: 12427545-41564-411321 dostat postupne {12427545, 41564, 411321} tieto tri cisla. Vytvor si pattern s regularnym vyrazom:

Pattern numPattern = Pattern.compile("\\d+"); // \d znamena ze tvojmu paternu vyhovie 
						// iba cislo a + je kvantifikator 
						// cize jedno a viac.
Matcher numMatcher = numPattern.matcher(line);
// Teraz uz ich len po jednom vyhladat
ArrayList<Integer> numbers = new ArrayList<Integer>();

while(numMatcher.find()){ // Ak najde vyhovujuci substring vrati true
	numbers.add(Integer.valueOf(numMatcher.group())); // group() vrati najdeny 
							// substring
}

Ako funguje Pattern:  http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/util/regex/Pattern.html

Ako funguje matcher: http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/util/regex/Matcher.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
Marco
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 7. 2013   #3
-
0
-

Nepochopil si ma :) no ok ešte raz .. mam súbor a v ňom:

  • url: nieco.nieco.eu
  • local: /cp/
  • v: 1.1.25
  • key: 1234643-13245-41212
  • lg: eng

Cez cyklus sa postupne každý riadok uloží do stringu line, a nejaký daný proces spravy). A keď skončí tak ide na daľší riadok a znova sa to uloží do tej premennej a znovu sa vykoná nejaký proces. No a teraz ide o to .. jeden riadok uloží do stringu ... a chcem aby v stringu vystrihlo ten "prefix". Príklad. . mám prvý riadok "url: nieco.nieco.eu".. no a potrebujem v tomto riadku dať preč to "url: " . Na druhom riadku aby dalo preč to "local: ".. atď. .tak dúfam že som to lepšie vysvetlil čo potrebujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Citanie znaku zo stringu — založil ja

Sql mid/ substring — založil Takeshi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý