Nestatické metody v hlavní třídě – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nestatické metody v hlavní třídě – Java – Fórum – Programujte.comNestatické metody v hlavní třídě – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ViliX64+1
Návštěvník
6. 7. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, jak mohu používat nestatické metody v hlavní třídě (ve které se nachází metoda main)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Vilém Zouhar
Reklama
Reklama
aar
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 7. 2013   #2
-
0
-

co tím přesně myslíš, "používat nestatické metody"? jako jestli muzou mit parametry...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.9.–
ViliX64+1
Návštěvník
6. 7. 2013   #3
-
0
-

Když mám například třídu:

package cz.vilix;

public class TestMain {
	public static void main(String[] args) {
		pozdrav(); //CHYBA
	}
	
	public void pozdrav() {
		System.out.println("Ahoj");
	}
}

tak metodu nemůžu volat, protože je nestatictká (samozřejmě by se dalo připsat akorát slovo static, a už by ta metoda byla funkční) ovšem je nějáký jiný způsob, jak volat nestatickou metodu v hlavní třídě? Třeba vytvořit nějáký objekt, či tak..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Vilém Zouhar
aar
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 7. 2013   #4
-
0
-

tak to myslím nejde(co se c# týče) a v javě to bude zřejmě stejné, napdá mě akorát udělat delegáta na tu metodu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.9.–
ViliX64+1
Návštěvník
6. 7. 2013   #5
-
0
-

No, tak to už vůbec nevím co je, každopádně děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Vilém Zouhar
Řešení
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
6. 7. 2013   #6
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Třeba vytvořit nějáký objekt, či tak..

Ano, právě tak.

public static void main(String[] args) {
    TestMain tm = new TestMain();
    tm.pozdrav();
    ...
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
6. 7. 2013   #7
-
0
-

V praxi teda asi nebudeš chtít všechno volat přes ten objekt, tak do něj "vlezeš" jen jednou a funguješ "normálně".

public static void main(String[] args) {
    TestMain tm = new TestMain();
    tm.xmain(args)
    //a nepotrebujes teda tu promennou, takze staci jen takto
    //new TestMain().xmain(args);
}

public void xmain(String[] args) {
    pozdrav();
    ...
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
ViliX64+1
Návštěvník
6. 7. 2013   #8
-
0
-

To je asi nejlepší odpověď, děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Vilém Zouhar
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý