RadioButton android dev problém – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

RadioButton android dev problém – Java – Fórum – Programujte.comRadioButton android dev problém – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
petr1430
Newbie
7. 7. 2013   #1
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj mám problém s RadioButtony v androidu. Když to spouštím tak mi app vždy spadne. Prosím o radu co dělám špatně.

<LinearLayout
    xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
    android:layout_width="fill_parent"
    android:layout_height="fill_parent"
    android:orientation="vertical">
    
    <RadioGroup 
        android:layout_width="wrap_content"
        android:layout_height="wrap_content">
        
        <RadioButton 
            android:layout_width="wrap_content"
            android:layout_height="wrap_content"
            android:text="1"
            android:id="@+id/one"
            android:onClick="onRadioButtonClicked"/>
        
        <RadioButton 
            android:layout_width="wrap_content"
            android:layout_height="wrap_content"
            android:text="2"
            android:id="@+id/two"
            android:onClick="onRadioButtonClicked"/>
        
        <RadioButton 
            android:layout_width="wrap_content"
            android:layout_height="wrap_content"
            android:text="3"
            android:id="@+id/three"
            android:onClick="onRadioButtonClicked"/>
        
       </RadioGroup>
       
    <TextView 
        android:layout_width="wrap_content"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:text="choose"
        android:textSize="10mm"
        android:id="@+id/text"/>
</LinearLayout>
package com.example.radiobutton;

import android.os.Bundle;
import android.app.Activity;
import android.view.Menu;
import android.view.View;
import android.widget.RadioButton;
import android.widget.TextView;

public class MainActivity extends Activity {
	
	TextView text;
	int number;

    @Override
    public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        super.onCreate(savedInstanceState);
        setContentView(R.layout.activity_main);
        
        text=(TextView) findViewById(R.id.text);
    }
    
    public void onRadioButtonClicked(View view) {
        // Is the button now checked?
        boolean checked = ((RadioButton) view).isChecked();
        
        // Check which radio button was clicked
        switch(view.getId()) {
        case R.id.one:
        	number = 1;
        	break;
        case R.id.two:
        	number = 2;
        	break;
        case R.id.three:
        	number = 3;
           	break;
           
        }
        text.setText(number);
       
    }
   
    
    


    @Override
    public boolean onCreateOptionsMenu(Menu menu) {
        // Inflate the menu; this adds items to the action bar if it is present.
        getMenuInflater().inflate(R.menu.main, menu);
        return true;
    }
    
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.1.–
Reklama
Reklama
ViliX64+1
Návštěvník
7. 7. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

Zkus dávat jednotlivě kolek každého prvku try/catch a dej si jako následnou akci třeba výpis toho prvku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Vilém Zouhar
petr1430
Newbie
7. 7. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

Chyba je v příkazu

text.setText(number);

ale když napíšu

text.setText(" " + number);

tak to funguje. Je to normální ?   

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.1.–
ViliX64+1
Návštěvník
7. 7. 2013   #4
-
+2
-
Zajímavé

Když napíšeš jen :

text.setText(number);

tak tomu dáváš argument typu int, ovšem když napíšeš: 

text.setText(" " + number);

tak už spojuješ do promněnné typu String.

(můžeš to nahradit i uvozovkami bez mezery):

text.setText("" + number);

S tímhle jsem měl taky problém, v klasickém Swingu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Vilém Zouhar
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Radiobutton - select — založil martin.007

PictureBox a radioButton — založil H0nzin

Problem s Dev++ — založil Nostredemus

Dev-C++ problém — založil libira

Problém s dev-c++ — založil Leito

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý