Učebnice jazyka JAVA - nefungují cvičení – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Učebnice jazyka JAVA - nefungují cvičení – Java – Fórum – Programujte.comUčebnice jazyka JAVA - nefungují cvičení – Java – Fórum – Programujte.com

Gart0
Duch
8. 7. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, rád bych se ponořil do problematiky JAVY a naučil se dělat zatím jednoduché věci. 

Našel jsem si zajímavý učební materiál ZDE

Bohužel se mi nedaří rozjet cvičení, které to obsahuje. V prohlížeči se okno s javou načítá a po chvilce vyskočí okno pro instalaci JavaFX Runtime (mám nejnovější javu nainstalovanou) a po zmáčknutí na "Install" se nic nestane.

Nelze mi spustit ani z jiných prohlížečů ani přímo ze složky cvičení. Zkoušel jsem přes příkazový řádek javaws [soubor].jar a nefunguje.. ani ty typy .jnlp

Původně jsem podezříval "čistící" prográmek, který mi celkem pročistil i potřebné registry atd.. ale vyzkoušel jsem u kamaráda na PC a dělá mu to to samé.. 

Může to prosím někdo vyzkoušet, případně mi poradit co zkusit abych cvičení rozjel?

Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
ViliX64+1
Návštěvník
8. 7. 2013   #2
-
0
-

Pokud máš aplikaci, která nemá grafické rozhraní a funguje na konzoli, tak to musíš ve Windowsu otevřít přes příkazový řádek..

např:

java -jar coSeVytiskne.jar

důležité je při jar archivech syntaxe:

java -jar

Jinak je jednodužší si ty kódy zkopírovat do nějákého pěkného IDE (např. eclipse) a tam si je zkompilovat, pouštět a hrát si s něma.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Gart0
Duch
8. 7. 2013   #3
-
0
-

#2 ViliX64
Vyzkoušel jsem ale v případě 

java -jar coSeVytiskne.jar

píše no main manifest attribute, in coSeVytiskne.jar

Tobě to funguje v prohlížeči? Mám jEdit i Eclipse nainstalovaný, ale ještě s tím neumím.. soubor .jar se mi tam otevřít nepodařilo (zobrazilo se jen špatné kódování)..

Nahlásit jako SPAM
ViliX64+1
Návštěvník
8. 7. 2013   #4
-
0
-

Problém je v tom, že tenhle .jar je jen v klasickém balíčku, ale není to spustitelný balíček. V případě, že to není spustitelný balíček, tak musíš k otevření použít tuto syntaxi: 

java -cp coSeVytiskne.jar balicek.trida

kde: balicek znamená, kde je umístěna třída s hlavní metodou (main) a trida, je ta, kde je umistena primo ta hlavni metoda (main)

Nahlásit jako SPAM
Gart0
Duch
8. 7. 2013   #5
-
0
-

Dobře, ale jak to zjistím, když se nemůžu dostat ke zdrojovému kódu. Můžeš mi tedy poradit jak to zjistit (jak otevřít v eclipse a hlavně co z těch souborů?) a proč to tedy nefunguje přímo z toho prohlížeče jak je to napsáno? Budu se opakovat, ale tobě to funguje? .. Díky

Nahlásit jako SPAM
ViliX64+1
Návštěvník
8. 7. 2013   #6
-
0
-

Mně to teda nejede, ale v Eclipse jsem to nezkoušel. 

Můžeš zkusit nainportovat ten .jar do Eclipse

Pravým na Project > Build Path > Configure Build Path > Záložka Libraries > Add Jars or Add External JARs

Každopádně by stálo za to zeptat se autora, nebo k tomu najít nějáký návod..

Nahlásit jako SPAM
Gart0
Duch
8. 7. 2013   #7
-
0
-

#6 ViliX64
No vzhledem k tomu, jaký materiál se snažím zprovoznit, tak je jasné že na to nepříjdu..

Napsal jsem autorovi, snad nám poradí.. 

Nahlásit jako SPAM
TheOndrap+2
Super člen
9. 7. 2013   #8
-
+2
-
Zajímavé

#7 Gart
Ahoj, no vzhledem k tomu že stejný problém už tam řešili lidi od března, tak nevím. MANIFEST v tou .jar je, ale je takovej nějakej pošahanej. Skoro bych řekl že main se nachází v Cosevytiskne.main .. nicméně ani potom se mi to nepodařilo spustit a vyhodilo mi to hromadu chyb. No neodpustím si rýpnout do FEL / CVUT :P

Já ti můžu doporučit léty ověřenou klasiku od P. Herouta "Programování v jazyce JAVA", tam za funkčnost příkladů dám ruku do ohně :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
ViliX64+1
Návštěvník
9. 7. 2013   #9
-
+1
-
Zajímavé

Souhlasím s Pavlem Heroutem, pro něco rozsáhlejšího doporučuji od Herberta Schildta: Java 7.

Mám doma obě knihy a obě dvě můžu jenom chválit. Jen mi příjde trochu příjemnější nakladatelství Computer Press a proto asi trochu preferuji knihu od Herberta Schildta, Ta kniha je víc dopodrobna, než od Herouta, ale záleží na osobních preferencích.

P. Herout: http://knihy.abz.cz/prodej/ucebnice-jazyka-java-5-v
H. Schildt: http://knihy.cpress.cz/java-7.html

Jinak se dá do Javy dostat ještě pomocí nějákých tutoriálů a znalosti si doplňovat postupně potom z knih. Můj oblíbený byl od bambomachine: http://www.youtube.com/watch?v=rBQ96up-O5Y&list=PLCC47AEAE0BCC4C0C Tutoriály jsou v češtině a celkem příjemné.

Nahlásit jako SPAM
Zdeněk Troníček
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
9. 7. 2013   #10
-
0
-

Dobrý den,

cvičení mi bohužel také nechodí a protože to nevypisuje žádnou chybu, ani nevím proč. Předělám to, ale bude to chvilku trvat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:2907:2460:77ed...–
Gart0
Duch
9. 7. 2013   #11
-
0
-

Díky za rady a pokud se podaří zprovoznit Zdeňku, budu moc rád.

Zmíněné knížky nemáte někdo doma už na prach? Že by jsme se domluvili na nějaké ceně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.155.–
ViliX64+1
Návštěvník
9. 7. 2013   #12
-
0
-

Bohužel ne, ale Herout se dá sehnat za 300,- a Schlidt za 400,-

Nahlásit jako SPAM
TheOndrap+2
Super člen
11. 7. 2013   #13
-
0
-

Já doma asi 2 od Herouta, ale tu úplně první nemám :( Mám Java - Bohatství knihoven (tam probírá různé struktury, seznamy, fronty, atd atd) Java - Grafické uživatelské rozhraní a čeština (události, GUI atd).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý