Samovolný reset počítače – Hardware – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Samovolný reset počítače – Hardware – Fórum – Programujte.comSamovolný reset počítače – Hardware – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hlucheucho+10
Posthunter
9. 7. 2013   #1
-
0
-

Ahoj

v okamžiku, kdy zapisuji do adresové řádky Google Chrome adresu webu, který chci otevřít, se počítač samovolně resetuje. Děje se nepravidelně, ale vždy nejpozději 15 minut po spuštění. Stáří počítače je asi 8 let, OS Windows XP Profesional SP3. Elektrolyty na zákl. desce "nafouklé" nejsou.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 7. 2013   #2
-
0
-

Tak ono stačí, že vyschnou, ani se nemusí nafukovat. Případně jsem se stejným problém potýkal a zakopaný pes byl v RAMkách (stačilo jít s jejich frekvencí dolů), ale tam se to nedělo tak často.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
hlucheucho+10
Posthunter
9. 7. 2013   #3
-
0
-

Stalo se to asi 3x za týden   

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 7. 2013   #4
-
0
-

Tak to by odpovídalo i těm RAMkám, tak pokud to jde v BIOSu nastavit ... ale stejně bych to šacoval na kondíky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
9. 7. 2013   #5
-
0
-

Resetuje se to i samovolně, když zůstane počítač spuštěný a nikdo na něm nepracuje? Děje se to v určité dny v určitých časech, nebo je to úplně náhodné? Dochází k restartu i s jinými programy než Chrome? Děje se to i když se odpojí všechna postradatelná zařízení (např. USB klíčenky) a vyjmou všechna média (CDčka z mechanik, karty ze čteček)? Není něco k nalezení v event logu - nějaké varování časově odpovídající restartům? Kromě toho by šlo zkusit kontrolu disku a povolit opravy nalezených chyb (jestli náhodou není nakopnutý file systém). A zkusil bych jeden nebo dva antiviráky, jestli něco nenajdou. Možná i změřit teplotu (třeba speedfan.exe), jestli se něco nepřehřívá - zkontrolovat větráčky, zda se točí, a chladiče, zda nejsou moc zaprášené.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
hlucheucho+10
Posthunter
9. 7. 2013   #6
-
0
-

Spuštění počítače je pravidelný jev, vždy když příjdu do práce. Spuštění OS a na pozadí běžících Skype, ICQ a MySQL trvá cca 5 minut. Pak je ručně spuštěn Chrome a Mozilla Thunderbird. V Chrome je spuštěno několik záložek, na jedné běží rádio po internetu. K restartu dochází krátce po spuštění  Chrome a vždy jen jednou, pak už běží normálně.Počítač byl na začátku roku vyčištěný a přeinstalovaný. Chlazení je v pořádku. Nadbytečné věci se nepoužívají - čtečky karet ani nemám. Zkoušet jiné programy hned po příchodu do práce - snad na to ráno nezapomenu.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
12. 7. 2013   #7
-
0
-

Nové poznatky: po 2 hodinách provozu byl nutný reset kvůli aktualizacím Windows. asi 10 min po naběhnutí Windows nastal samovolný reset opět při práci s Chrome. Při spouštění Chrome a Thunderbird (jejich spuštění probíhalo současně) krátce svítí LED na disketovce (je to normální chování?).

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
12. 7. 2013   #8
-
0
-

Co zkusit jeden den pracovat bez Chrome - použít nějakou alternativu, např. MSIE nebo Firebird. Pokud by to ten den nespadlo, může za to Chrome. V takovém případě bych spustil antiviry a pokud nic nenajdou, zkusit v Chrome povypínat doplňky (pluginy) a pracovat jenom s holým Chrome, jestli to padá i pak. A zase se podívat do eventlogů Windows, je tam takový správcovský pohled, kde jsou vidět jen chyby, tak jestli tam není něco z doby odpovídající restartům. Jde o to, že jestli to padá jen při práci s Chrome, tak to asi nebude hardwarový problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
guest
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
13. 7. 2013   #9
-
0
-

imho grafika a akcelerace v browseru.. budu hadat ATI? :)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.208.–
hlucheucho+10
Posthunter
15. 7. 2013   #10
-
0
-

ATI nemám rád, podobné problémy jsem s ní měl v jiném počítači. Proto od samého počátku je v tomto PC  NVIDIA GeForce 7600 GS.

Dnes po zapnutí "Systém byl obnoven po závažné chybě". Naší IT tvrdí, že by mohl odcházet HDD. 

Zálohuji všechna data. Možná bude lepší začít s čistou instalací Windows.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV+42
God of flame
15. 7. 2013   #11
-
0
-

#10 hlucheucho
muze odchazet cokoliv... grafika, disk, zakladni deska, ramky...  na ram se da pouzit mem test co ma kazda instalacka linuxu nebo live cd - tim se da zjistit jestli je to ramkou (nebo pripadne sbernice)

+ jestli je to v praci, tak po 8letech uz mas snad i narok na novejsi pocitadlo ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
15. 7. 2013   #12
-
0
-

Novější PC představuje problém: některé věci se se 64 bitama nekamarádí   . S tím jsem jednou narazil v souvislosti s FT2232 a jemu podobným. 32-bitová aplikace pod 64-bitovým OS mi v tomto případě padala. Pro aplikace pod Windows používám C++ Builder a bez upgrade, který mi nechcou koupit, 64-bitovou aplikaci neudělám. Až na toto by výměna PC problém nebyla, po bývalém kolegovi jsem "zdědil" novější, ale právě 64-bitový. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV+42
God of flame
15. 7. 2013   #13
-
+1
-
Zajímavé

no a zkousel si 32b system na 64b pocitaci? sice pro oknouze nevyuzijes vic jak 3GB ram ale mohlo by to jet

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
15. 7. 2013   #14
-
0
-

Nezkoušel. Beru to jako námět, co dělat, když tenhle starý chcípne. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
15. 7. 2013   #15
-
0
-

Pokud potřebuješ 32-bit systém a máš 64-bit počítač, můžeš použít VirtualBox. Sice to stojí investici do druhého operačního systému, ale vývoj ve virtuálním stroji je paráda.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
hlucheucho+10
Posthunter
15. 7. 2013   #16
-
0
-

Windows 7 mají v sobě virtuální stroj s XP, ale i s tím byly potíže. Laborovali jsme tady s tím týden, výsledky byly špatný.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
15. 7. 2013   #17
-
0
-

KIIV - Mem-test je fajn, ale ne vzdy spolehlivy, lepsi byl gold memory test.

hlucheucho

Reset zpusobuje obvykle hw nebo sw chyba. Pokud nastane chyba, win je nastaven tak, ze se ma resetovat. Tuto volbu muzes vypnout, pak se ale pc zasekne, zamrzne a musis reset zmacknout rucne. Na druhou stranu, zustane ti na obrazovce, co se posledne delo.

- U 8 let stareho pc muze odchazet disk (scandisk), kondenzatory na desce, grafice nebo ve zdroji. Muze byt povytazena ramka, ruznym trepanim, prekladanim. Muze byt pc plny prachu.

- Viry, pripadne se pobiji antivirove ochrany navzajem. Tez delaji binec preinstalovane programy a ochrany u novych pc.
Treba ja zrovna pred 2 tydny resil nastaveni sdileni na win8 a ne a ne najit jednu volbu. Pak jsem narazil na jakysi clanek, ze mc afee shield prebira nektere funkce win. jak jsem to odinstaloval (stejne to byla 30 denni verze a pak by otravoval s registraci), tak se mi najednou objevili nejake polozky v nastaveni, kde driv bylo nic.
Pak jsem resil na ucebne, ze se samovolne resetovali pc, uplne nove pc. Nejdriv jsme hledali problem v napajeni, pac el. sit je docela pretizena. Elekrikar rekl, ze je to ok. Tak jsme prohledavali konkretni pc. Co jsme nasli? Spybota, jak se mlatil s Node32 a mozna s nejakymi predinstalovanymi utilitkami. Oba meli nastavene hlidani zmen v pc a kdyz zmena, hnedka reset. Spy bota a ty utilitky jsme odinstalovali a byl klid. Podobne vylomeniny delaji i viry, takze tam mozna byl a vysel na node update. Node se mozna chtel updatovat a Spybot si ho hlidal a pri zmene reset. A mel node po srande. Fakt do ted nevim, co z toho delalo problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
hlucheucho+10
Posthunter
29. 8. 2013   #18
-
0
-

Po vyjmutí HDD a jeho opětovném připojení problém vymizel. Asi jako u starých CNC, rozpojit a znovu zapojit konektory.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Eklu
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
17. 9. 2014   #19
-
0
-

Ja mám podobný problém , počítač sa mi pri práci hocikedy vypne a následne zapne, niekedy aj 3x do týždňa, inokedy raz za dva týždne. Mám úplne nový PC, Windows 8.1, používam záložný zdroj UPS-vlastne som sa s tým stretla len teraz. Problém je ešte v tom že PC je ako server pre pokladňu a to mi potom robí problém. vie mi niekto poradiť? Robím účtovníctvo a dosť ma to štve, keď v polke účtovania mám pred sebou čiernu obrazovku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.223.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
17. 9. 2014   #20
-
0
-

hlucheucho - jo, taky se stava, povytazene ramky, uvolneny konektor

Eklu - tezko rici, zkus to sledovat. Mas ty win vlastni nebo predinstalovane s nejakou haveti od vyrobce? Acer, Asus, Lenovo mivaji nespolehlive programky (pro spravu disku, zarizeni...) a je treba to odinstalovat a nebo preinstalovat cely system. Nemas tam nastavene treba delani zalohy na cd, disk? Mozna zkus nejaky sledovaci nastroj, co sleduje, co zrovna bezi, se spusti a tak. Pripadne mozna staci, kdyz zapisuje, co bylo spustene kazdych 5 min.
Tez se muzes mrknout do logu windows. Pripadne zapnout logovani padu. tam by melo byt napsane, proc se to resetlo.
http://kevincomputers.4fan.cz/?…

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Reset v poli z DB — založil VelkyBubak

Reset a restart — založil piwolukas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý