Atmega32 fuses – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Atmega32 fuses – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comAtmega32 fuses – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jur3c0
Newbie
9. 7. 2013   #1
-
0
-

zdravim asi som zle klikol pri nastavovani fuses a odfajcil som si atmegu32 a chcel by som ju zachranit programator mam usb stk500 :http://falcom.sk/avr-projekty/5-mini-usb-avr-programator videl som na googli zevraj je viacero sposobou ako ho zachranit pricom jeden bol aj stk500 a druhy nieco s oscilatorom ak niekto vie co s tym pls poradte 

diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
9. 7. 2013   #2
-
0
-

Co používáš teď za programátor? Většina programátorů používá "serial programming". Pokud se ti povedlo změnit SPIEN a JTAGEN tak je jediná šance "parallel programming". Podle datasheetu SPIEN není dostupná pokud programuješ přes SPI. Pokud jsi změnil CKOPT možná požaduje pouze externí hodiny - nepoužívá vnitřní oscilátor. Doporučuji prostudovat datasheet http://www.atmel.com/Images/doc2503.pdf  sekci "Memory programming"

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
jur3c0
Newbie
9. 7. 2013   #3
-
0
-

programator ten co tam ma link 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
hlucheucho+10
Posthunter
9. 7. 2013   #4
-
0
-

jdou fuses přečíst?

Asi bych zkusil na vývod Xtal1 připojit 1MHz a jestli bude reagovat obnovit výchozí nastavení podle datasheetu

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
jur3c0
Newbie
9. 7. 2013   #5
-
0
-

a ten 1 mhz moze byt krystal alebo to musi byt oscilator ? a s xtal2 nic?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
hlucheucho+10
Posthunter
9. 7. 2013   #6
-
0
-

s krystalem to můžeš zkusit, zapojený mezi Xtal1 a Xtal2, na obou koncích asi 22pF na zem. Může to být i vyšší kmitočet, do 12 MHz by neměl být problém. On je problém, že nevím, jak jsou teď fuses nastavené. Mohou být na vnější krystal, vnější RC nebo jen na vnější taktování (pak by to muselo být CMOS kompatibilní).

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
jur3c0
Newbie
9. 7. 2013   #7
-
0
-

skusim zajtra dam vediet zatial diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
jur3c0
Newbie
10. 7. 2013   #8
-
0
-

tak na krystal to asi nebude :D nieco s tym stk500 neexistuje? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.214.–
hlucheucho+10
Posthunter
10. 7. 2013   #9
-
0
-

jdou ty fuses přečíst?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
10. 7. 2013   #10
-
0
-

ten stk500 jen posílá a čte po SPI podle předepsaného postupu. Aby to fungovalo, musí ten procesor "žít" (taktování) a pro práci s pamětí programu nesmí být tato "zamčená". Pokud je procesor nastaven na externí taktování, musíš mu ho dát, viz http://www.atmel.com/Images/doc2503.pdf  str.270, Figure 136. Osobně si myslím, že řešení je dobře prostudovat datasheet, zkusit si vzpomenout, co jsi přepsal a pokud nic, tak dát to někomu, kdo má vybavení pro parallel programming.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

I2C na Atmega32 — založil Deko

Atmega32 ohmetr — založil hugoggggg

ATMega32 displej16x2 — založil Začátečník MEGA32

Atmega32 casovace — založil jur3c

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý