Prečo mi program ignoruje riadok ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prečo mi program ignoruje riadok ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrečo mi program ignoruje riadok ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

I_do_not_know
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
13. 7. 2013   #1
-
0
-

Dobrý deň. Chcel by som nejako dosiahnuť, aby som do programu mohol zadať 2 číselne postupnosti s vopred neurčeným počtom členov. Skúšal som niečo také:

#include <iostream>
#include <cstdlib>
using namespace std;

int main ()
{
    int mnozina1[1000],mnozina2[1000],i=0,j=0;
    while (cin >> mnozina1[i]) i++;
    while (cin >> mnozina2[j]) j++;
    cout << ""<< mnozina1[3] <<"";
    system("pause");
    return 0;
}

Po otvorení v pohode zadávam čísla do mnozina1, ktoré ukončím nejaký nečíselným znakom (bodkou) a enterov. Lenže ono to z mne neznámeho dôvodu nejako odignoruje "while (cin >> mnozina2[j]) j++;" a ide to ďalej. Prečo sa to deje a ako prosím dosiahnuť, čo chcem ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.12.–
vitamin+8
Grafoman
13. 7. 2013   #2
-
0
-

#1 I_do_not_know
Ked zadas neciselny znak tak nastane chyba na streame a nastavi sa failbit. Potom je dobre vycistit prud od zvysnich znakov(nacitas zvysok do stringu cez getline alebo pouzies metodu ignore) a odstranit chybove bity pomocou clear

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
guest
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
14. 7. 2013   #3
-
0
-

zdravim, da se nejak failbit kontrolovat? respektive nacpat do podminky a pri zadani spatne hodnoty treba pouzit vyjiimku a clear.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.208.–
vitamin+8
Grafoman
14. 7. 2013   #4
-
0
-

#3 guest
Da sa, na tomto linku mas priklad celeho programu.

stream.fail();	//vrati true ak je nastaveny failbit
stream.good();	//vrati true ak NEobsahuje failbit, eofbit ani badbit
(bool)stream;	//vrati to iste ako good(), pretypovanie moze byt aj implicitne
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
guest
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
15. 7. 2013   #5
-
0
-

parada diky

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý