Seriál progamování v c++ - úkol 5 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Seriál progamování v c++ - úkol 5 – C / C++ – Fórum – Programujte.comSeriál progamování v c++ - úkol 5 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
17. 7. 2013   #1
-
0
-

   

#include <iostream>
using namespace std;
struct osoba
{
	int vek;
	char jmeno[40];
	char druh[100];

};
int main()
{
	char volba[2] = "y";
	int p = 0;
	osoba zamestnanec[10];
	cout << volba;
	while(p < 11)
	{
			if(volba == "y")
			{
				
				int i,n;
				for(n = 0;n <11;n++)
				{
					for(i = 0;i < 4;i++)
					{
			
						cout << "Jmeno: ";
						cin.get(zamestnanec[n].jmeno,40).get();
						cout << "Vek: ";
						
					cin >>zamestnanec[n].vek;cin.get();
						cout << "Druh prace: ";
						cin.get(zamestnanec[n].druh,100).get();
				
					}
				}
				cout << "Chcete zalozit noveho zamestnance\? [yn]" <<endl;
				
				cin.get(volba,2);
				p++;
			}
			else 
			{
				cin.get();
				break;
			}

	}
	return 0;
}

Zdravím, tohle je můj pokus o vyřešení úkolu 5 v serialu c++ - http://programujte.com/clanek/2005041409-c-5-lekce/ . Výraz volba == "y" to vyhodnotí jako false a program se ukončí. Proč? Opravdu si s tím nevím rady.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.57.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
17. 7. 2013   #2
-
0
-

"y" je uz retezec... porovnavas jen umisteni v pameti

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
17. 7. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
aha takže stačí napsat (volba[0] == 'y'). díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.57.–
KIIV+42
God of flame
17. 7. 2013   #4
-
0
-

#3 Johny
ano, nebo pripadne porovnavat retezce.. (nejaky strcmp a tak) ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Serial — založil Diker

Serial port — založil omicron

Serial number - on-line — založil Swin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý