Znaková sada – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Znaková sada – MySQL – Fórum – Programujte.comZnaková sada – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Q.
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
19. 7. 2013   #1
-
0
-

Zdravím Vás,

Mám takový problém, mám v databázi vše je nastaveno na znakovou sadu CP 1250

Chci pomocí textarea vložit "článek" lépe řečeno určitý obsah a v druhém souboru ho vypsat.

Bohužel se mi stane chyba, že místo č š a dalších písmen se zobrazí otazníky

Přidání článku

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
  <body>
  <h1>Přidej článek</h1>
  <form action="clanek.php" method="POST">
  <table>
  <tr><td><textarea rows="10" cols="150" name="clanek">
  
  
  
  
  </textarea></td></tr>
  <tr><td><input type="submit" value="Odeslat"></td></tr>
  </table>
  </form>
  
  
  <?php
  require("connect.php");
  if(isset($_POST["clanek"])){
  $clanek=$_POST["clanek"];
  $dotaz="insert into clanky(clanek)values(\"$clanek\")";
  $vysledek=mysql_query($dotaz) or die ("Clanek se nepodařilo vložit");
  if($vysledek){
  echo "Článek byl úspěšně uložen";
  
  }
  }


  
  
  ?>
  </body>
</html>

Pro výpis

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
  <body>
  <h1>Vybraný článek</h1>
  <?php
  require("connect.php");
  $dotaz="select * from clanky";
  $vysledek=mysql_query($dotaz);
  while($radek=mysql_fetch_array($vysledek)){
  echo $radek["clanek"];
  }
  
  ?>
  </body>
</html>

Adresa databáze: http://uloz.to/xme7FbqP/clanky-sql

Předem děkuji za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Q.
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
19. 7. 2013   #2
-
0
-

Problem vyřešen.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
prdelnatý anděl
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
21. 7. 2013   #3
-
0
-

SET NAMES UTF8 COLLATE "utf8_general_ci";

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Znaková sada? — založil Lordest

Znaková sada, funkce mail() — založil Corrosio

Znaková řeč — založil Tokan

Sada šperku — založil réza

Problem so znakovými sadami — založil rastobrum

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý