Zdravím potřeboval bych vědět jak odstranit nebo zrušit pole..
Mám několik polí s hrozně daty a při jisté akci potřebuji aby tyto pole byli zapomenuty ztraceny vyprázdněny :-D
Poradíte mi jak vyprázdnit tyto pole?
Zdravím potřeboval bych vědět jak odstranit nebo zrušit pole..
Mám několik polí s hrozně daty a při jisté akci potřebuji aby tyto pole byli zapomenuty ztraceny vyprázdněny :-D
Poradíte mi jak vyprázdnit tyto pole?
pokud pouzivas kontejnery jako vector ci neco podobneho, tak je na to jedna metoda.. pojmenovana nejak jako clear nebo podobne...
pokud normalni pole tak asi neco jako http://stackoverflow.com/questions/4208655/empty-an-array-in-java-processing
#1 Lukáš Šálek
To záleží na tom, co přesně myslíte tím "vyprázdněním". Pokud pole chcete zachovat, ale jen vyprázdnit jeho položky, použijte některou z variant metody java.util.Arrays.fill(...). Pokud chcete zahodit celé pole, pak jen zrušte (vynullujte) všechny reference na něj (tj. všechny proměnné, které na to pole ukazují). Pokud chcete trochu pomoci garbage-collectoru, může pomoci to pole nejdříve vyprázdnit pomocí metody fill() zmíněné na začátku. A pokud vám jde o uvolnění paměti na haldě (heapu), pak ještě (ať už jen rušíte položky pole nebo rušíte celé pole) můžete zavolat java.lang.System.gc().
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku