Konzole - detekce řádků – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konzole - detekce řádků – .NET – Fórum – Programujte.comKonzole - detekce řádků – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle
~ Anonymní uživatel
1329 příspěvků
19. 7. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych spočítat kolik řádků mi zabral výpis několika Console.WriteLine. Vtip je v tom, že v malém okně budou přesahovat - a počet řádků se zvýší. Vlastně možná nepotřebuji znát počet řádků - prostě potřebuji nastavit kurzor na první prázdný řádek... (Minimálně to udělám tak, že spočítám celý text a podělím velikostí okna... Zde bych se chtěl dozvědět něco hezčího...)

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.150.–
Reklama
Reklama
29. 7. 2013   #2
-
0
-

Vytvoris si premennu  

int pocetRiadkov = 0;

a pred kazdym Console.WriteLine mu dat pripocitat +1

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
calm down and google it ;)
Matěj Andrle
~ Anonymní uživatel
1329 příspěvků
30. 7. 2013   #3
-
0
-

#2 Jmaster30

Ale já znám počet Console.Write. Řešim přetečení...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.150.–
P
~ Anonymní uživatel
193 příspěvků
30. 7. 2013   #4
-
0
-

Po Console.WriteLine kurzor je nastaveny na novy prazdny radek, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
30. 7. 2013   #5
-
0
-

Myslím, že bude opravdu nutné si ten počet řádků spočítat. Lze k tomu snadno využít vlastnost WindowWidth, která vrací šířku okna v podobě počtu sloupců..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Matěj Andrle
~ Anonymní uživatel
1329 příspěvků
31. 7. 2013   #6
-
0
-

#4 P
Ano - většinou. Ale do vlastnosti Console.CursorTop/Left se nedá vstupovat - do set části - proto jsem si musel udělat vlastní vlastnost - a tou se řídím... (Aby se mi správě posouval buffer atd.) Protože tu vlastní vlastnost používám místo logického určení (přesouvám kurzor podle módu - insert/CMD). Musel bych jedině podmínkovat - pokud je zrovna teď příkaz help... A to mi neber - to by bylo mnohem horší... Napadá-li tě lepší způsob jak rozdělit aplikaci na zapisování příkazů a standardní zápis - sem s ním...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.150.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 55 hostů

Podobná vlákna

Detekce JS — založil cheeester

Detekce QT — založil Standalf

Detekce kolizí — založil PAJA

Detekce kolize — založil Lukfi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý