Problém pri spuštaní – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Problém pri spuštaní – Java – Fórum – Programujte.comProblém pri spuštaní – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
DeniLeet
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 7. 2013   #1
-
0
-

Nazdar.Vytvoril som si aplikáciu v java swingu a mam taký problém , že pri spustení cez jar file a vlastne niekedy aj pri spustení cez netbeans zmiznú všetky tlačítka , ale pri opätovnom spustení je všetko v poriadku.Čo môže byť problém ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.12.59.–
Mips0
Duch
22. 7. 2013   #2
-
0
-

Ta tlačítka se vůbec nezobrazí nebo se nejdříve zobrazí a pak zase zmizí?

Napadají mě jen tři věci:

  • problém s vlákny - celé GUI má být ovládáno z AWT event-dispatch threadu
  • problém ve spolupráci JVM a OS/ovladače grafické karty
  • problém s umístěmí tlačítek v okně (jakým způsobem je jejich pozice určena?)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.164.–
DeniLeet
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 7. 2013   #3
-
0
-

#2 Mips
Nezobrazujú sa vôbec.Používam GridLayout čiže problém by nemal byť vtom.Čudné je to,že niekedy to funguje niekedy nie a skúšal som to na viacerých PC,všade rovnaký problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.12.59.–
Mips0
Duch
23. 7. 2013   #4
-
0
-

#3 DeniLeet
Můžete to okno/formulář zjednodušit úplně na kost (tj. vyházet nepotřebné věci, aby zbyla jen definice rozložení prvků) a vyzkoušet? Jestli to ani tak nepomůže, tak sem zkuste dát ten zjednodušený zdroják (díky tomu zjednodušení měl by být krátký).

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.12.–
DeniLeet
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 7. 2013   #5
-
0
-

#4 Mips
JFrame frame = new JFrame("DLGame");
        frame.setVisible(true);
        frame.setResizable(false);
        frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
        frame.setSize(800,600);
        frame.setLayout(new GridLayout(25,18));
        final JButton[][] button = new JButton[25][18];
        for(int i=0;i<25;i++){
            for(int j=0;j<18;j++){
              button[i][j] = new JButton(clickstart);  
            }
        
        }
        for(int i=0;i<25;i++){
            for(int j=0;j<18;j++){
            frame.add(button[i][j]);
            }
        }

Sranda je to , že po spustení debuggerom to funguje 

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.12.59.–
Mips0
Duch
24. 7. 2013   #6
-
0
-

#5 DeniLeet
Když se aplikace spustí pod debuggerem, změní se oproti běhu bez debuggeru mimo jiné tyto věci:

  • nastavení JVM (optimalizace, ...)
  • časování - tj. mohou se projevit či naopak skrýt chyby v práci s vlákny

Pro začátek bych zkusil spustit tu aplikaci mimo debugovací režim, ale s přepínačem -J-Dsun.java2d.noddraw=true. Ten způsobí, že JVM nebude pro vykreslování používat DirectDraw (ve Windows).

Co se týká toho zdrojáku: Už je to asi 5 let, co jsem ve Swingu naposledy programoval, ale vybavuji si, že komponenty se nedávaly přímo do Frame, ale do jeho content-pane. Tedy místo frame.add(button) se psalo frame.getContentPane().add(button). Případně se vytvořil JPanel a ten se potom nastavil jako content-pane toho Frame (frame.setContentPane(panel)). To platí i pro layout - tedy layout by se neměl nastavovat přímo na Frame, ale na jeho content-panel.

A ještě jedna věc: Ten Frame bych zobrazoval (setVisible(...)) až poté, co je kompletně nastavený.

A ještě připomenutí: Celý ten váš kód by měl běžet ve vlákně pro zpracování událostí (AWT-event-queue thread?).

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.200.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Problem pri prekladu — založil Erik

Problem pri kompilacii — založil Tayson

Problém při spojení s DB — založil TomasUL

Problém při dělení — založil Jan Svatoň

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý