Pohyb ve hře a vlákna – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pohyb ve hře a vlákna – C / C++ – Fórum – Programujte.comPohyb ve hře a vlákna – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
22. 7. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

udělal jsem zatím jenom menu pro takovou jednoduchou plošinovku. V tom menu se několik věcí hýbá a musel sem tedy použít časovač,jenže když se podívám do správce úloh tak moje primitivní hra si vezme kolem 30% výkonu procesoru. To se mi zdá strašně moc, vyřešily by tento problém vlákna? Podívám jsem se na vlákna ale nejsem si jistý jak to celé udělat. Při vytvoření vlákna se prý zavolá funkce s žádnou návratovou hodnotou a jedním parametrem. To je to vlákno? Jak do něj dostanu třeba to vykreslování kde potřebuji třeba 4 proměnné? Je to zmatené a asi všechno špatně napsané, pravděpodobně budu muset ten program dost upravit a tak se chci hlavně zeptat jestli by tomu vlákna nějak pomohly. Děkuji za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.56.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
22. 7. 2013   #2
-
0
-

#1 rodinne.baleni.ryze
více proměnných do vlákna dostaneš tak, že mu předáš strukturu/třídu/pole... protože fce přebírá void *, tak stačí před předáním přetypovat...

s tím výkonem, zda to pomůže, to není tak jisté... musel bys nám upřesnit, jak přesně ti to zatím funguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
TheOndrap+2
Super člen
22. 7. 2013   #3
-
0
-

Ahoj. Principiálně a velmi zjednodušeně je vlákno samostatně běžící část v rámci aplikace. Tzn že ty bys na ty tvoje pravidelně se měnící věci mohl mít vlastní vlákno a nemusel to řešit v hlavním programu. 

Myslím ale, že samotná vlákna ti uplně nepomůžou, vlákna jsou dobrá pro paralelní práci (výpočty). Spíš se koukni, jestli někde nemáš nějaká cyklická čekání atd. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
22. 7. 2013   #4
-
0
-

Problem s 30% CPU muze byt v tom, ze porad ve smycce vykreslujes a nikde v ni nedas CPU odpocinout. Pak teda CPU (1 jadro. takze vetsinou se to pohybuje okolo 25% nebo 50% podle poctu jader) vykresluje jak rychle to jde a proto ta velka zatez....ale to jen odhaduju, mozna je problem nekde jinde

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.5.–
22. 7. 2013   #5
-
0
-

děkuju moc, jop to může být tím že mu nedám odpočinout. Napadá vás jak to zlepšit? když potřebuju aby se to hýbalo ale aby to nežralo tolik výkonu,kde a jak bych mu dal odpočinout? tu hru dělám v jazyku C s knihovnou allegro,jestli bude třeba pošlu zdrojové kody třeba přes pastebin

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.56.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
22. 7. 2013   #6
-
0
-

#5 rodinne.baleni.ryze
nejlepší bude, když je postneš... alespoň nějakou základní smyčku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
23. 7. 2013   #7
-
0
-

http://pastebin.com/vgaTzg9n 
tak tohle je takova zakladni smycka,ze hry je zatim hotove pouze menu a tak tohle je smycka pro menu. 
cyklus while bezi tak dlouho dokud neni nejaka polozka z menu vybrana.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.56.–
23. 7. 2013   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.56.–
TheOndrap+2
Super člen
23. 7. 2013   #9
-
0
-

Jestli zrovna ta aktivní smyčka nebude ten problém. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
23. 7. 2013   #10
-
0
-

toš asi bude ale vůbec mě nenapadá jak jí změnit. Různým přidáním a odebráním al_rest (1.0/60); který počkat 60tinu vteřiny se mi podařilo snížit zatížení cpu ze 17 na 9 procent.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 66 hostů

Podobná vlákna

Zabalená hudba ve hře — založil nughett

Problemovy redraw v hre — založil Anti

Vlákna — založil blackman.ce

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý