Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli má java příkaz na pseudonáhodná čísla, jak třeba Visual basic. V basicu to vypadá asi takhle "Dim cislo As Integer = CInt(100 * Rnd())" tzn. vybírá číslo do stovky.
Díky
google: java random
vysledek napriklad: http://www.cs.geneseo.edu/~baldwin/reference/random.html
#2 KIIV
díky. A ještě malou otázečku k tématu. Když si vygenerované číslo uložím do proměnné, rád bych potom pomocí ifu porovnal, zda je vygenerované číslo shodné s některým číslem v poli, které jsem si předtím vytvořil.
asi nějak takhle
int pole [] = {16,19,28,31};
Random num = new Random();
int cis = num.nextInt(36);
System.out.println(cis);
if (cis == ???)
díky
if (cis == pole[1]){...}
Když chceš jenom prvek na určité pozici (v tomhle případě na pozici 1 (druhý prvek)).
Tzn chceš-li zkontrolovat všechny prvky v poli, musíš v nějakém cyklu projít všechny. Asi takhle:
int pole [] = {16,19,28,31};
Random num = new Random();
int cis = num.nextInt(36);
System.out.println(cis);
for (int i = 0; i<pole.lenght; i++){
if (cis == pole[i]){
System.out.println(cis+" je v poli na "+i+" pozici");
}
}
třeba takhle .. princip je ten přístup do pole a ten jsem popsal .. taky si musíš uvědomit, že první prvek v poli je na pozici 0
#6 Noneus
no dyk to tam mam :D akorát že jsem ještě vypsal na jaké je pozici .. důležitý je ten if, který tu rovnost testuje.
nebo udělej if (cis = pole[i]) {System.out.println("prvek se nachází v poli");}
jde o to že to musíš procházet v cyklu. Nebo jak napsal KIIV to převést do ArrayListu (ale to si myslím že není na místě, když se pereš s timhle :)
#14 Println
jak myslis... ale mit to rovnou jako list aspon omezi zbytecny vytvareni instanci listu tim asList, ktery se okamzite pote po pouziti zahazuji...
sice chapu ze v jave se takovyhle veci jako efektivita neresi... beztak to uz davno sezralo vsechnu pamet
kdyz budes mit array, tak se pomoci asList vytvari instance listu pokazde, kdy je to zavolano... kdyz udelas instanci listu rovnou a pracujes s nim, tak se zadna dalsi instance listu nevytvari...
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku