DragQueryFile a administrátorská práva – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

DragQueryFile a administrátorská práva – C / C++ – Fórum – Programujte.comDragQueryFile a administrátorská práva – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
BDS+3
Věrný člen
23. 7. 2013   #1
-
0
-

Zdravím. V mé aplikaci, mám možnost otevřít soubor "přetažením na okno aplikace". 

protected: virtual void WndProc( Message %m ) override
  {
   if(m.Msg ==WM_DROPFILES)
   {
    HDROP hDrop = (HDROP)m.WParam.ToInt32();
    wchar_t *wcsFile;
    UINT uFile = 0;
    if(DragQueryFile(hDrop, (UINT)-1, NULL, 0))//zjištění počtu souborů
    {
     uFile = DragQueryFileW(hDrop, 0, NULL, NULL);//zjištění délky pro index 0
     wcsFile = new wchar_t[uFile+1];
     if(DragQueryFile(hDrop, 0, wcsFile, uFile+1))OpenMYFile(wcsFile);//načtení souboru index 0
     delete []wcsFile;
    }    
    
    DragFinish(hDrop);	
   }
   Form::WndProc(m);
  }

U klasicky spuštěné aplikace mi to chodí bez problémů, ale pokud ji spustím "jako správce", nestane se po "přetažení" nic. Dá se nějak ten problém odstranit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.83.–
W10 :)
Řešení
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 7. 2013   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Problém je v tom, že přetahování se děje mezi aplikacemi, které jsou spuštěny s různými právy a tudíž je to považováno za nebezpečné. Musíš ve své aplikaci speciálně povolit WM_DROPFILES přes ChangeWindowMessageFilterEx.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
BDS+3
Věrný člen
25. 7. 2013   #3
-
0
-

Děkuji funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.83.–
W10 :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Autorská práva — založil Josef Hornych

Rozbaleni z prava — založil MartinD

Práva admina — založil Decide

Práva appletu — založil icq

Autorska prava — založil SuperAdmin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý