Metody tridy ve vice souborech – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Metody tridy ve vice souborech – Java – Fórum – Programujte.comMetody tridy ve vice souborech – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
23. 7. 2013   #1
-
0
-

ahoj,kdyz mam tridu a chtel bych kod jejich metod zapsat do vice souboru slo by to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.56.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 7. 2013   #2
-
0
-

Pokud se nemýlím, tak Java si základá na tom, že třída musí být v jednom souboru. Otázka je, proč by si to měl chtít a jestli by ti nepomohlo dědění nebo jiná kulišárna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
24. 7. 2013   #3
-
+2
-
Zajímavé

Proč by to měl chtít - no asi to zná ze C#. Tam to jde, říká se tomu Partial Class:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/wa80x488(v=vs.80).aspx

Občas je to docela užitečné. Hodí se to třeba když nějaký generátor kódu (třeba IDE) část třídy vytvoří a jinou část třídy píše programátor ručně - oddělením těchto částí do různých souborů pak nedochází k tomu, že by si programátor s generátorem vzájemně sahali na práci tomu druhému.

Zda a jak to jde udělat v Javě bohužel nevím. Pokud to nejde, taky bych to asi řešil dědičností, ale není to ono.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
TheOndrap+2
Super člen
24. 7. 2013   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
24. 7. 2013   #5
-
0
-

ahoj,
no on to chtel kamos takze presne duvody neznam, ale pry kvuli prehlednosti. Ze by mel cast metod implementovat v jednom souboru a cast ve druhem

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý