List - přidávání čísel a jejich následné hledání – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

List  - přidávání čísel a jejich následné hledání – Java – Fórum – Programujte.comList - přidávání čísel a jejich následné hledání – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Noneus0
Návštěvník
25. 7. 2013   #1
-
0
-

Ahoj

Potřeboval bych poradit, jak zapisovat čísla do listu. Asi teda takhle:

List<Integer> list = new ArrayList<Integer>();
            Scanner in = new Scanner(System.in);
            int cislo = in.nextInt();

list.add(cislo);

System.out.println(list.get(0));

Ale jak na to, když jich tam chci víc? Respektive je přidávat pomocí Scanneru?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.195.173.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 7. 2013   #2
-
0
-

to nextInt a list add hodis do cyklu... (jen ho musis necim akorat pak ukoncit... nejaka hodnota jako nula nebo zaporna.. nebo prvni cislo je pocet nasledujicich cisel...)  zalezi jen na tobe

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Noneus0
Návštěvník
25. 7. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
uff, moc nerozumim. Mohl bys prosím názorně ukázat? Mám na mysli, aby se z nextIntu uložila do něčeho( list.add, nejspíš) a pak znovu, ale aby tam zůstala i ta stará hodnota. A ten cyklus můžu udělat i třeba tak, že se bude opakovat, dokud nezadám určité číslo?Bude to fungovat i tak?

List<Integer> list = new ArrayList<Integer>();
            Scanner in = new Scanner(System.in);
            int cislo = in.nextInt();

if (cislo != 58) {

continue;

}

list.add(cislo);

System.out.println(list.get(0));

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.195.173.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 7. 2013   #4
-
0
-

no to by stacil obycejnej do- while cyklus...  

int test;
do {
  test = in.nextInt();
} while (test != 58);
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Noneus0
Návštěvník
25. 7. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
ale jak to číslo napsané pomocí nextInt dám do listu? a jak potom další, aby se nepřepsalo to předchozí?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.195.173.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 7. 2013   #6
-
0
-

   

int test;
do {
  test = in.nextInt();
  if (!list.contains(test)) { // pokud uz cislo je v listu tak se znovu neprida
    list.add(test);           // pridat na konec listu
  }
} while (test != 58);

for (Integer item : list) {
  System.out.println(item); // vypsat vsechny polozky
}
// jiny zpusob vypisu:
System.out.println(list.asString());
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Noneus0
Návštěvník
25. 7. 2013   #7
-
0
-

#6 KIIV
Super, díky. A ještě maličkost. Co když budu chtít použít namísto int String? To mi pak list.add nevezme, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.195.173.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 7. 2013   #8
-
0
-

no pokud budes mit list na cisla tak ne... ale muzes mit list stringu

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Noneus0
Návštěvník
25. 7. 2013   #9
-
0
-

#8 KIIV
Díky moc, a ještě jedna maličkost nakonec. Mám cyklus while a někde v něm je switch. Když ve switchi použiju break, vrátí mě to na začátek while. Není něco, co mě vrátí jen na začátek toho switche? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.195.173.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 7. 2013   #10
-
0
-

od toho je tam prave ten cyklus...  switch je jen vetveni .. nema za ukol skakat nekam jinam nez na svuj konec pri breaku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Noneus0
Návštěvník
26. 7. 2013   #11
-
0
-

#10 KIIV
Fakt dík, seš moc hodnej. A poslední otázečku, pak to zavřu. Jakým způsobem "vyčistím" list? Potřebuju, aby byl na začátku cyklu zas prázdnej, ale jsou v něm čísla z předchozího. Počítám, že to bude asi list.remove() ale nejsem si jistý jak přesně. Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.195.173.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
26. 7. 2013   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý