Ahoj lidi chtěl bych se vás zeptat hledám nějakou knihu o javě ale se zaměřením na gui javu už umím a teď bych se chtěl podívat do grafického rozhraní jinak javu jsem se naučil z knihy pavla herouta předem dík za všechno :))
Fórum › Java
Java kniha o GUI
Ne, popisuje AWT a hned na začátku vysvětluje proč ne Swing. A ty důvody se dají shrnout takto: Swing vychází z AWT, AWT je jednodušší a přesto mocné.
Pokud začínáš, tak je ta knížka podle mě ideální, ale nutit ti jí samozřejmě nebudu :).
Ne dobrá už jsem o této knize uvažoval :) koupím si ji ale ještě sem se chttěl zeptat neexistuje nějaká internetová kniha koukal sem se a od herouta sem nikde nenašel :D
Kniha je vynikajuci pomocnik, ale taktiez by som ti poradil na zaciatok precitat si sunacke (po novom oracleovske) tutoriali. Ak chces vediet viac o danom objekte citaj api dokumentacie tam najdes popis celeho classu a kazdej metody v nom.
#5 smajdalf33
internetových knih existuje ranec :P Co si všechno přečetl od Herouta? Mám doma tu co hledáš + JAVA - bohatství knihoven, mám to pročtený, tak se toho klidně zbavím .. Za pár kaček (pivo na večer :) ) ti to pošlu, jestli chceš.
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
A o čem to je ? ja našel tuhle knihu http://knihy.abz.cz/prodej/java-graficke-uzivatelske-prostredi-a-cestina-1 a potřebuju se naučit gui grafické rozhraní a takhle kniha jk si sem poslal je o čem ??
Jo sorry blbě sem to pochopil :D ty jo to by bylo super :)) fkt promin blbě sem to pochopil myslel sem že maš jenom jednu :) ok no tk to by bylo super :)
Hadam ze s Heroutem pro tvorbu GUI, AWT a Swingem si delate srandu.
radim zacit tady: http://docs.oracle.com/javafx/ - do budoucna nema nic jineho vyznam (pokud nekdo nebude udrzovat velmi stare AWT aplikace nebo starsi Swing aplikace)
a co tam mam jakon dělat ?
#10 goddard
Hmm do buducna, ale to uvazujes tak dobrich par rokov dopredu. S FX som mal tu cest a mozem ti povedat, ze este dost veci nefunguje tak ako by malo. A navyse vela veci co sa pisali pred tym v swingu jednoducho, teraz vyzeraju hrozivo a tak isto mi pride ze namas nad niektorimi prvkami taku kontrolu ako vo swingu (teraz navravim o beznych veciach, ale skor animacie, AfTransformacie,....), zato tvorbu zakladneho gui vyriesili velmi pekne aj tym, ze sa da napisat pomocou fxml a style-ovat cez css.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze