SDL, OpenGL, DirectX – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SDL, OpenGL, DirectX – C / C++ – Fórum – Programujte.comSDL, OpenGL, DirectX – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Raddo150
Stálý člen
3. 2. 2007   #1
-
0
-

To Jura: Nechcem vytvárať len hry, no asi začnem s SDL a potom k tomu pripojím OpenGL,atď.Chcel som začať s OpenGL ale zdá sa mi zložitejšie ako SDL.
Keď sme už pri SDL...mám s SDL problém:(používam Dev-C++) dal som nástoje-zistit updaty...-a nainštaloval som SDL 1.2.8,potom som skopíroval kód z 1. lekcie http://www.programujte.com/view.php?cisloclanku=1970010141, no nejde mi zkompilovať. V čom môže byť chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
3. 2. 2007   #2
-
0
-

Hlasi je kompilator nebo linker? Kazdopadne sem hod aspon cast z nich. Jinak SDL oproti OpenGL nepodporuje 3D grafiku - a kdyz uz se ti povede napast si 3D engine, tak se veskere operace, krom vykrelovani,budou provadet CPU. Dale SDL nema nektere primitivni funkce napr. vykresleni cary, takze je nutne si je nakodit sam.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Raddo150
Stálý člen
3. 2. 2007   #3
-
0
-

[podtrzene]Kompilátor mi hlási toto:[/podtrzene]

[Linker error] undefined reference to `SDL_Init'
[Linker error] undefined reference to `SDL_GetError'
[Linker error] undefined reference to `SDL_Quit'
[Linker error] undefined reference to `SDL_SetVideoMode'
[Linker error] undefined reference to `SDL_GetError'
[Linker error] undefined reference to `WinMain@16'
ld returned 1 exit status



Takže neni efektívne sa učiť SDL s OpenGL? Mal by som sa teda radšej učiť OpenGL spolu s wxWidgets?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majkee0
Newbie
3. 2. 2007   #4
-
0
-

to je zas vec nazoru a uziti knihoven (nemas to prilinkovat > dej v devku >File >New Project zalozka multimedia nebo tak nejak a zvol si SDL (mel by byt prilinkovany SDL kniznice) );

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Raddo150
Stálý člen
3. 2. 2007   #5
-
0
-

To Majkee:Dal som Soubor-Nový Project(MultiMedia-SDL), potom som vytvoril nový Zdrojový kód(priradil som ho k projectu) a skopíroval doň kód z 1. lekcie...-(stlačil som) Zkompilovat a spustit-(poukladal som súbory: main.c a Beze jména 2)-a [podtrzene]kompilátor vypísal[/podtrzene]:

C:\Makefile.win [Build Error] ["Beze jména 2.o"] Error 1


No .exe súbor to nevytvorilo. :(

Čo som urobil zle?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majkee0
Newbie
3. 2. 2007   #6
-
0
-

Mas dll knihovnu SDL?
Kdyz tak to rucne prilinkuj tady na programujte na to je navod kdyz bys nevedel staci jen dat HLEDAT ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý