Cs_mail - problém s dekódvanám správ u centrum.sk a atlas.sk – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cs_mail - problém s dekódvanám správ u centrum.sk a atlas.sk – PHP – Fórum – Programujte.comCs_mail - problém s dekódvanám správ u centrum.sk a atlas.sk – PHP – Fórum – Programujte.com

 

cerkoxxl0
Duch
2. 8. 2013   #1
-
0
-

Zdravím Vás.

Používam nižšie udevený kód na odosielanie formulára na mail. Vygenerovaný mail je v Gmaile, outlook, na rôzdnich firmených mailoch OK. Iba u centrum.sk a atlas.sk mailoch sa mail ako kedy nedekódoval a telo mailu je v podobe:

"VMOhdG8gc3Byw6F2YSBib2xhIHZ5Z2VuZXJvdmFuw6EgeiBvbmxpbmUgc3lzdMOpbXU6CgoKVmVrOiAzIAoKU8O6xI1hc3Ru".

Vie niekto povedať, prečo to všade funguje ina u centrum a atlas nie? V čom sú tieto mailové služby iné? Pomohlo by mi akékoľvek aj principiálne nasmerovanie.

Vďaka.

Kód:

<?php

function autoUTF($s)
{
    if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s)) // detect UTF-8
    {
        return $s;
    }
    elseif (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s)) // detect WINDOWS-1250
    {
        return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s);
    }
    else // assume ISO-8859-2
    {
        return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s);
    }
}

function cs_mail($to, $predmet, $zprava, $head = "")
{
    $predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?=";
    $head .= "MIME-Version: 1.0\n";
    $head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"\n";
    $head .= "Content-Transfer-Encoding: base64\n";
    $zprava = base64_encode(autoUTF($zprava));
    return mail($to, $predmet, $zprava, $head);
}

$from = "From: $q21_mail\r\n";
cs_mail("mail@centrum.sk","Predmet","Správa",$from);

?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.77.–
prdelnatý anděl
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
5. 8. 2013   #2
-
0
-

Hmm.. tak zřejmě base64 nepodporují.

Řešení by mohlo být posílat mail ve dvou verzích - dělá se to hlavičkou/direktivou "Content-Type: multipart/alternative", za kterým následuje značka (boundary), kterou si můžeš vygenerovat - potom pošleš první verzi mailu (včetně hlaviček s kódováním a transferem), pak značku, pak druhou verzi mailu a zase značku. Určitě to lze vygooglovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
cerkoxxl0
Duch
9. 8. 2013   #3
-
0
-

#2 prdelnatý anděl
OK, skúsim pogooglovať a vyskúšam. Ďakujem za typ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.200.–
prdelnatý anděl
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
9. 8. 2013   #4
-
0
-

například tady:

http://stackoverflow.com/questions/6511567/php-mail-multipart-alternative-for-html-plain-text-emails

Pokud se nemýlím, tak třeba Centrum má plnohodnotnou verzi a lite verzi mailu. Tipoval bych, že v takto zaslaném mailu (s textovou a HTML složkou) se v lite verzi zobrazí prostý text a v plnohodnotné HTML - můžeš zkusit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
cerkoxxl0
Duch
13. 8. 2013   #5
-
0
-

#4 prdelnatý anděl
Ďakujem skúsim.  Som dlkšie preč, ale učite chcem ostrániť tento problem, takže všetko vyskúšam.

Vďaka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.186.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý