Vlatni tagy – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vlatni tagy – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comVlatni tagy – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

tribalcz0
Super člen
2. 8. 2013   #1
-
0
-

ahoj co rikate na vytvareni vlastnich tagu je to dobry napad nebo ne pouzivan toto jiz delsi dobu ale poprve sem se setkal s tim ze chrome nevi co s tim abych upresnil co myslim 

v html ve formulari s id novinka

<popisek>Nadpis: </popisek>
 <input type="text" name="nadpis" value="" id="name" placeholder="Zadejte nadpis" />


 v css

#uvodka popisek {
    display: block;
    color: #797979;
    font-weight: 700;
    line-height: 1.4em;
}


dalsi popis povazuji za nadbytecny kazdy pozna co se ma dit s tagem popiska snad jen toto tento tag ma nahradit tag label mnozi z vas si jiste reknou proc!!!!! kdyz mohu label unifikovat tridou nebo identifikatorem  tj. 

v html ve formulari s id novinka

<label id="popisek">Nadpis: </label>
 <input type="text" name="nadpis" value="" id="name" placeholder="Zadejte nadpis" />


 v css

#uvodka #popisek {
    display: block;
    color: #797979;
    font-weight: 700;
    line-height: 1.4em;
}

odpoved je jednoducha rad si hraji a zkousim co jaky jazyk vlastne umi kam az dokaze zajit a neco se mi proste libi tak u toho zustanu jako u tohoto ale az ted se mi zjevil tento problem ve chromu se to proste nezarovna do bloku nezmeni se barva ani tucnost ci velikost radku

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Anonymní amatér
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
3. 8. 2013   #2
-
0
-

... rad si hraji a zkousim co jaky jazyk vlastne umi kam az dokaze zajit...

Jazyk HTML je dán přesně danou specifikací, tzn. je striktně dáno řečeno jak by měl dokument z hlediska zdrojového kódu vypadat.

Jaký je problém v tom použít, následující kód? 

#uvodka label {
	color: red;
}

Pokud chceš používat vlastní tagy, pak lze využít jazyk XML, jehož návrh je tak univerzální, že se stále drží své první verze návrhu. Ovšem pokud, děláš webové stránky, můžeš narazit na stejný problém ze strany podpory prohlížečů. A vzhledem k tomu jakým způsobem pokládáš otázky (i když jsi vlastně žádnou nepoložil), tak věřím, že narazíš na mnohem složitější nesouvislosti.

Pokud místo značek HTML používáš vlastní alternativy, pak doporučuji si prostudovat pojmy jako internet, web, webový prohlížeč, elektronický dokument a určitě neuškodí zabruslit i do pojmů jako je koncept a norma. Teprve poté zjistíš "všechny" možnosti HTML a budeš moci "vědět co od něj očekávat".

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.205.–
tribalcz0
Super člen
3. 8. 2013   #3
-
0
-

presne ten typ kodu nehou pouzit protoze pouzivam jquery ui na stylizaci radio buttonu a tam ma label jistou funkci potrebuji unifikovat dany label coz jde tim druhym zapisem proste labelu priradim  nejakou tridu nebo identifikator jak sem psal nikdy sem s tim nemel problem a toho ze se html drzi jakych si specifikaci vim az moc dobre slo pouze o to ziskat neci nazor na danou vec ja osobne tuto alternativu pouzivam delsi dobu a az do one situace s chromem a to pouze u jednoho jedineho tagu bez jakychkoliv komplikaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Anonymní amatér
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
3. 8. 2013   #4
-
0
-

osobně jQuery UI volám jako událost, tzn nedávám tý knihovně možnost stylovat prvky přímo na stránce. Pokud  to necháš na ní, tak snad potom není problém výsledek doupravit, ať už později vloženým javascriptem nebo souborem css. jinak pomocí css3 je možné identifikovat prvky i podle pořadí, to samé lze i v js. HMTL5 dokonce podporuje tzv data-* parrameter http://ejohn.org/blog/html-5-data-attributes/ čili ten lze také použít pro jednoznačný výběr.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.205.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
6. 8. 2013   #5
-
0
-

   

<label id="popisek">Nadpis: </label>
<input type="text" name="nadpis" value="" id="name" placeholder="Zadejte nadpis" /> (tvuj kod)

Kde mas u labelu for=idecko? Kliknutim na popisek se tedy neda vstoupit do policka, musis presne kliknout do policka, abys ho mohl editovat nebo se tam presunout tabelatorem.

Bez for by to slo napsat ... Podobne se resi treba checkbox nebo radio, protoze najet mysi do maleho ctverecku je obtiznejsi nez na dlouhy text.

S tag <popisek> ti to asi nebude fungovat a budes to muset napsat pres for.

<label>Klikni na tento text <input type="text"/></label>
<label for="aaa">Klikni na tento text</label> <input type="text" id="aaa"/>
<label><input type="checkbox" /> Klikni na tento text</label>
<popisek for="bbb">Klikni na tento text</popisek> <input type="text" id="bbb"/>

Vlastni tagy jsou fajn, ale nejdriv by sis mel projit aspon jakpsatweb.cz, pripadne jejich forum a nacerpat nejake vedomosti o html, proc se co a jak dela. Treba take pristupnost, ktera zavadi urcita prisna pravidla. Ja ji treba casto ignoruji, ale nektera pravidla jsou dobra a je dobre vedet proc ty spatna ignoruji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Filemaker a tagy — založil Tommy

Regulární výrazy a tagy — založil ench

Meta tagy a links — založil dalaman

ID3 tagy v PHP — založil svoby

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý