Dynamický title,description,keywords – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dynamický title,description,keywords – PHP – Fórum – Programujte.comDynamický title,description,keywords – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
3. 8. 2013   #1
-
0
-

Dobrý večer,

Chcel by som sa vás spýtať ako riešiť podobný problém:

Chcel by som pre každú podstránku vytvárať dynamický title,keywords,description, viem že sa to tu raz riešilo, ale zaujímalo by ma koncové použitie.

mám to asi takto:

// index.php obsahuje:


// Hlavičku, kde sú definované veci ako title...
include ("hlavicka.php");

// tu je zadaný obsah, ktorý sa načíta so súborov v inom priečinku (napr. statistika.php ...)

echo 'obsah';

// a footer, pätičku

include ("footer.php")

Akým spôsobom by ste riešili to generovanie, kde by ste ho umiestnili apod. Je tu jedna téma, kde sa odporúča použiť ob_start(); aj som si prezrel podrobný manuál, ale neviem ako a kde to použiť v tomto príklade.

ďakujem za váš, budem rád, ak mi niekto pomôže, konečne uvidím ako to správne riešiť a kde to v tomto prípade použiť.

P.S. všetky veci ako title,keywords,description sa budú ťahať z databázy (len pre informáciu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Anonymní amatér
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
3. 8. 2013   #2
-
0
-

Pro nelze použít toto?

index.php 

$titulek = "Titulek stránky";
$blabla = "bla bla stránky";
include ("hlavicka.php");
echo 'obsah';
include ("footer.php");

hlavicka.php

echo	"<html>".
	"	<head>".
	"		<title>".$titulek."</title>".
	"		<meta blabla=\"".$blabla."\"/>".
	"	</head>".
	"	<body>";
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.205.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
4. 8. 2013   #3
-
0
-

ob_start() ti začne bufferovat výstup... takže nejlépe, když ho použiješ na začátku

<?php
ob_start();
// hlavicka, kde mas promennou $title

// pak nejaky obsah, kde tu promennou $title muzes menit jak chces
// a pak jen vyflushujes buffer
ob_flush();
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
4. 8. 2013   #4
-
0
-

#3 crazy

Ďakujem za odpoveď. Chcel by som sa ešte spýtať, dané veci sa nahrajú do bufferu a potom sa následne načíta ostatok stránky.

Aký je v podstate rozdiel s použitím ob_start() a bez použitia, bol by som rád, ak by ste mi to napísali po lopate.

Dá sa táto funkcia použiť napr. na výstupy/vstupy do mysql, pri vkladaní/načítaní položiek, v čom to pomáha?

Ďakujem za Váš čas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
4. 8. 2013   #5
-
0
-

Tak si to v dokumentaci přečti, né? Zapne to bufferování výstupu, takže se výstup ukládá do bufferu, který pak můžeš vymazat, vypsat, nebo jinak zpracovat. Co na tom nechápeš, proč se ptáš na takovou kravinu?

Takže když si takhle odchytneš tu hlavičku, tak můžeš ta data potom upravit než je vypíšeš. Ano, je to dementní řešení a pokud tě k němu něco nenutí, tak se na něj vykašli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.37.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 8. 2013   #6
-
0
-

Bez ob_start je server nastaveny odesilat kazde echo uzivateli. Tudiz tabulka o 1000 radcich, kazdy pres echo, bude odesilat 1000 requestu ze serveru. Pokud nema server defaultne ob_start. Coz muze byt v urcitych chvilich spise nevyhodne.

S tim php bych to takhle vubec neresil. Pouzil bych sablonu, ve ktere bych prepsal data a vysledek ulozil do souboru. 1000 lidi to bude prohlizet, 1 editovat. Server pri zpracovani html nezapina php a pekne se to bude kesovat. Php bych tedy pouzival jen pro editor stranky. V sablone to nahradit pres regularni vyrazy je sice narocnejsi, ale fakt se to needituje kazdych par vterin.
Podobne treba online hry bych zvazil, jestli netahat casti stranky ajaxem nebo do iframu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Wordpress a description — založil Kajl

Description pre property — založil Johnnny

Alt + title — založil netman92

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý