Při sčítání/odčítání skript ignoruje první číslo – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Při sčítání/odčítání skript ignoruje první číslo – PHP – Fórum – Programujte.comPři sčítání/odčítání skript ignoruje první číslo – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
crazee0
Duch
5. 8. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

zkouším vytvořit takovou jednoduchou PHP kalkulačku, kde uživatel zadá první číslo, znaménko (+,-,*,/) 
a druhé číslo a skript mu zobrazí výsledek. Bohužel funguje jen násobení a dělení. U sčítání/odčítání ignoruje první číslo (chová se jakoby tam byla nula).

Zde je soubor s formulářem:

<html>
<body>

<form action="Kalkulacka_vystup.php" method="post">
Zadej prvni cislo: <input type="text" name="prvni_cislo"></br>
Zadej znamenko:    <input type="text" name="znamenko">   </br>
Zadej druhe cislo: <input type="text" name="druhe_cislo"></br>

<input type="submit" value="Vypocitej">

</body>
</html>

A zde samotný skript PHP: 

<?php

$prvni_cislo = $_POST['prvni_cislo'];
$druhe_cislo = $_POST['druhe_cislo'];

switch($_POST['znamenko'])
{

case '+':
 echo 'Vysledek je: ' . $prvni_cislo + $druhe_cislo;
 break;

case '-':
 echo 'Vysledek je: ' . $prvni_cislo - $druhe_cislo;
 break;

case '*':
 echo 'Vysledek je: ' . $prvni_cislo * $druhe_cislo;
 break;

case '/':
 echo 'Vysledek je: ' . $prvni_cislo / $druhe_cislo;
 break;

}
?>

Nevíte, čím by to mohlo být? Koukám do zdrojového kódu už 20 minut a fakt si nevím rady.

Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.17.4.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
5. 8. 2013   #2
-
0
-

ja bych to tipl na priority operatoru...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crazee0
Duch
5. 8. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
a da se to nejak obejit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.17.4.–
Řešení
prdelnatý anděl
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
5. 8. 2013   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   

case '+':
 echo 'Vysledek je: ' . ($prvni_cislo + $druhe_cislo);
 break;

atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
crazee0
Duch
5. 8. 2013   #5
-
0
-

funguje, diky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.17.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 62 hostů

Podobná vlákna

Scitani odcitani poli — založil James

GUI sčítání a odčítání — založil Nicolas

Prečo mi program ignoruje riadok ? — založil I_do_not_know

PictureBox ignoruje krátké odstavení — založil Matěj Andrle

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý