Visual Studio a Codeblocks – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Visual Studio a Codeblocks – C / C++ – Fórum – Programujte.comVisual Studio a Codeblocks – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
7. 8. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, je možné rozchodit Codeblocks ve Visual Studiu ? A když ano, je někde nějaký návod krok za krokem jak ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Reklama
Reklama
MSVC
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 8. 2013   #2
-
0
-

To je jako kdybys chtěl rozchodit notepad ve wordu :D Na co to potřebuješ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.237.–
Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
7. 8. 2013   #3
-
0
-

Jestli to jde, dal jsem si SDL knihovnu do visual studia ale při kompilaci to naháže hlášky typu nemám SysWOW64\ntdll.dll a dalších x desítek. Když googluju tak všude se mluví o codeblocks, tak nevím co dělám špatně. VS jsem nastavil podle youtube. Chtěl bych pouze začít dělat nějaké tutorialy v SDL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
7. 8. 2013   #4
-
0
-

Asi jsem dotaz napsal špatně. Otázka zní, když už jeden kompilátor mám, musím mít codeblocks, abych používal SDL ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
7. 8. 2013   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.217.–
Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
7. 8. 2013   #6
-
0
-

Dobrá, otázka zní:

1. Potřebuji na SDL Codeblocks, nebo mi stačí Visualstudio ? Všude v tutorialech mají na SDL Codeblocks, pokud tomu dobře rozumim tak SDL je přeci jen knihovna a Codeblocks jen kompilátor, nebo ne ?

2. Pokud nepotřebuji, co dělat ve Visual Studiu s touto hláškou: Cannot find or open the PDB file.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
8. 8. 2013   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
8. 8. 2013   #8
-
0
-

JJ díky moc. Prošel jsem to a nastavený to mám správně. Po kompilaci toho prvního tutorialu mi to však píše zase Cannot find or open the PDB file a k tomu asi třicet názvů dll souborů někde v Windows\SysWOW64.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
8. 8. 2013   #9
-
0
-

Otázka je, kde to máš uložené, tj. jestli by nestálo za to zkusit pustit VS jako administrátor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
8. 8. 2013   #10
-
0
-

Nevím, já jsem amatér. Jako administrator jsem už zkoušel a žádná změna. Možná to je tím, že stisknu tlačítko Local Windows Debugger. Kompilace jinak proběhne v pohodě až na to, že třeba tenhle lehký tutorial:

//Include SDL functions and datatypes
#include "SDL.h"
#include <iostream>

int main(int argc, char* args[])
{
    SDL_Init ( SDL_INIT_EVERYTHING);
    std::cout<<"SDL is running\n";
    SDL_Quit();
    return 0;
}

program poté nelze spustit.

Ale třeba tutorial kde umisťuji hello.bmp je program po spuštění v pořádku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
286 příspěvků
8. 8. 2013   #11
-
0
-

#10 Kolemjdouci
Podle kódu bych spíš řekl, že ti to problikne, ne? Ono to totiž nic víc asi ani dělat nemůže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.17.–
Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
8. 8. 2013   #12
-
0
-

JJ problikne, ale v okně není hláška z std::cout

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
8. 8. 2013   #13
-
0
-

Tak ani neproblinke

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
10. 8. 2013   #14
-
0
-

Tak už jsem to našel, chyba byla v Linker->System->Subsystem (aby se to vytisklo v konzoli musí být nastaveno Console (/SUBSYSTEM:CONSOLE), jinak když je nastaveno Windows (/SUBSYSTEM:WINDOWS) tak se to vytiskne do adresáře. Co je tedy to správné nastavení ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 101 hostů

Podobná vlákna

MS Visual Studio — založil samo

Visual studio — založil Hlavinka

Visual studio + QT — založil staf

C++ (Visual studio 2015) — založil Saltsnake

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý