Xampp - Attempting to start MySQL app – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Xampp - Attempting to start MySQL app – PHP – Fórum – Programujte.comXampp - Attempting to start MySQL app – PHP – Fórum – Programujte.com

Akimi Keita0
Návštěvník
9. 8. 2013   #1
-
0
-

Po dlouhé době zdravím,

už asi tři roky pracuju v xamppu, ale poslední dobou mi při každém pokusu o spuštění MySQL píše xampp chybovou hlášku:

6:04:00  [mysql]     Attempting to start MySQL app...
6:05:47  [mysql]     Status change detected: running
6:05:47  [mysql]     Status change detected: stopped
6:05:47  [mysql]     Error: MySQL shutdown unexpectedly.

Už si s tím nevím rady asi týden a bohužel ho potřebuju, píšu články pro devbook a s tímhle se nepohnu... Zkoušel jsem netstat, ale nic není spuštený pod portem 3306 (MySQL běží pod 3306). Zkusil jsem port pro MySQL změnit na 3308, ale pak to píše jen Attempting to start MySQL app..., a nic jiného.

Chci se zeptat, jestli s tímto máte někdo zkušennosti a nevíte jak to spravit.

Děkuju za váš čas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
9. 8. 2013   #2
-
0
-

Vypada to, ze se nekde neco po*. Asi by bylo lepsi to preinstalovat, ale nejspis mas v mysql nezalohovana data, coz by pak byl problem.

Tipoval bych:

- ze ti xamp visi v pameti, zkusil bych ho zastavit, pripadne restartovat, v nejhorsim pripade rucne pres spravce ulozh pozhazovat vsechmo ze serveru

- ze ti blokuje porty nejaky program, obvykly shit je skype, ale tusim jeste dalsi 3 jsou, mozna icq5 (do toho nastaveni portu bych u xampu radeji nevrtal, spis bych to menil na skype). V nouzi bych uplne vypl vsechny programy, krom xamp, prohlizece (bacha na icq, skype pluginy), editoru kodu

- virus

Ale nemam s tim zkusenosti, treba nekdo prijde s lepsi teorii. Ja pouzivam wamp a jsem spokojen. Nepouzivam skype ani jiny smejd. mimochodem, skype uz nekolik mesicu vlastni ms, jestli treba neprobehl nejaky nezadouci update. Auto update jsou zlo. Pred nim ti to treba jede, po nem uz ne. A kdyz mas vsechny programy na auto, tezko se zjistuje, co zapricinilo problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Akimi Keita0
Návštěvník
10. 8. 2013   #3
-
0
-

#2 peter
- Právě jsem zkusil restartovat, vypnout, vypnout všechny služby... Neúspěšně.

- Skype už jsem nastavoval, aby mi nežral port 3306, takže ten by problém neměl dělat. ICQ nepoužívám.

- Virus možný je, projedu to avastem.

- Zkusil jsem to i reinstalovat. Taky neúspěšně. Asi to opravdu vypadá na ten virus, kdyžtak dám vědět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Franta
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
10. 5. 2014   #4
-
0
-

Zdravím, instaloval jsem si xampp-chci se učit PHP a MySql a hází mi to tyhle chybové hlášky:

17:49:38  [mysql]     MySQL Service detected with wrong path
17:49:38  [mysql]     Change XAMPP MySQL and Control Panel settings or
17:49:38  [mysql]     Uninstall/disable the other service manually first
17:49:38  [mysql]     Found Path: C:\xampp\mysql\bin\mysqld --defaults-file=C:\xampp\mysql\bin\my.ini mysql
17:49:38  [mysql]     Expected Path: c:\xampp\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file=c:\xampp\mysql\bin\my.ini mysql

Můžete mi někdo vysvětlit, o co jde?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.165.–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
12. 5. 2014   #5
-
0
-

Proc vsichni cpete xamp? Ja mam wamp, s tim nemam nejmensi problem. (je fakt, ze nemam skype ani icq ci podobny smejd)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:1c97:2e...–
Kit+15
Guru
12. 5. 2014   #6
-
0
-

#5 peter
Stačí nainstalovat jen samotné PHP a MySQL. Víc není potřebné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
xmlatickax0
Newbie
12. 5. 2014   #7
-
0
-

Nevím jak je s xamp nebo wamp apod. ale když jsem já instaloval mysql tak při instalaci byla podmínka mít volný port tzn. vypnout skype apod. po instalaci je uz jedno jestli je skype i mysql  zaplý a bezí to bez kolizí takže možná zkus vypnout tyto aplikace a pak teprve instalovat to co potrebujes

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.9.–
Kit+15
Guru
12. 5. 2014   #8
-
0
-

#7 xmlatickax
Bývá problém s tím, že Skype leze na port 80, který není jeho. Apache se pak snaží tento port použít a nemůže.

MySQL běží na portu 3306, na ten obvykle Skype neleze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Facebook app + PHP + Mysql — založil Anonymní uživatel

C# Desktop app do Mobile app — založil kironet

Web app vs desktop app — založil Plui

XAMPP APACHE — založil Zelenac14

HttpRequest v Xampp — založil Row

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý