Účím sa z jednej knihy vytvárať aplikácie pre Android, už niečomu aj rozumiem atď., ale narazil som na problém že neviem v java súbore presne vytvoriť metódu aj keď viem ako sa vola.Ide mi len o to vyskúšať si do kódu napísať rôzne typy metód, ktoré sú uvedené v knihe ale neviem ich tam skrátka vsunúť.
mám nejaký takýto kód.Rád by som bol ak by ste mi niekto názorne ukázali ako do toho kódu "zamontovať" napr. metódu check() ktorá má vraj označiť špecifický prepínač.Nemôžem nikde nájsť nejaký návod a rád by som si vyskúšal všetko čo je v knihe uvedené.
Za prípadnú radu vopred vďaka.
public class MainActivity extends Activity implements CompoundButton.OnCheckedChangeListener {
RadioButton bt;
public void onCreate(Bundle icicle){
super.onCreate(icicle);
setContentView(R.layout.activity_main);
RadioButton bt1 = (RadioButton) findViewById(R.id.radio1);
RadioButton bt2 = (RadioButton) findViewById(R.id.radio2);
RadioButton bt3 = (RadioButton) findViewById(R.id.radio3);
}
@Override
public void onCheckedChanged(CompoundButton buttonView, boolean isChecked) {
// TODO Auto-generated method stub
}
public class MainActivity extends Activity implements CompoundButton.OnCheckedChangeListener { //deklaracia triedy
RadioButton bt; //deklaracia premennej bt
public void onCreate(Bundle icicle){ //deklaracia metody (kod ktory sa vykona je v hranatych zatvorkach ... tiez musi mat formalne parametre (musia byt deklarovane spolu s typom)
super.onCreate(icicle); //volanie nestatickej metody ... metoda ktora bola vytvorena v nejakej instancii ... v tomto pripade je pouzite klucove slovo super ktore znaci nadriadenu triedu tvojej cize trieda Activity
setContentView(R.layout.activity_main); //volanie statickej metody so skutocnym parametrom na ktorom sa prikaz vykona (v tomto pripade layout tvojej aplikacie)
RadioButton bt1 = (RadioButton) findViewById(R.id.radio1); //najde View podla Id ktore je v skutocnom parametri ... najdeny objekt premeni na radiobutton a odkaz nan ulozi do bt1
RadioButton bt2 = (RadioButton) findViewById(R.id.radio2);
RadioButton bt3 = (RadioButton) findViewById(R.id.radio3);
}
verim ze si to pochopil a ze terminy sa daju pochopit z textu ak ich este nepoznas (alebo si ich pozri inde) ... odpoved na tvoju otazku by si mal zistit po pochopeni (pretoze tvoja otazka nedava v tomto tvare uplne zmysel)
To co je tam napisane tak tomu docela rozumiem ale, ako by som ti to vysvetlil, stale este neviem ako keby "gramatiku".Ako keby si sa ucil cuzi jazyk, vies slovicka ale nevies tvorit vety.A tak to je aj tu.Poznam "slovicko"
check() , a viem ze tam treba este nieco pripisat aby to cele fungovalo a to je prave to ze neviem ako to ucelit.Urcite nestaci napisat len check().
#3wicked
zalezi na tom co presne chces ... ak chces len nastavit niektory z vytvorenych objektov na check tak nanho zavolas prislusnu metodu bt1.check() ... ale podla zabudovaneho listeneru to vyzera ze mas vytvorit samotnu metodu ktora sa postara o kontrolu zaciarknutia ... tu uz musis dotvorit sam