JTextField.getText() hodnota – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JTextField.getText() hodnota – Java – Fórum – Programujte.comJTextField.getText() hodnota – Java – Fórum – Programujte.com

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
ViliX64+1
Návštěvník
12. 8. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, mám problém s metodou JTextField.getText(), měla by se vrátit hodnota String.
Když použiji následující kód (a v JTextField mám napsanou 1):

if (JTextField.getText() == "1") {
	doSomething();
}

tak se nic neprovede a to jsem do toho okna napsal jen číslo 1, nefunguje mi to s žádným jiným řetězcem.
Když jsem ale zkoušel zobrazit obsah JTextField na JLabel, tak se mi objevila jen tato jednička.

Jak tedy dosáhnout toho, aby ten if statement fungoval?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.99.–
sleepy0
Stálý člen
12. 8. 2013   #2
-
0
-

Napis prosimta cely kod. Inak predpokladam ze ked nieco napises, tak nevolas okamzite KeyListener, alebo nieco podobne. Uvedom si ze ked sa vytvori TextField tak sa v nom nachadza len prazdny retazec (mozno null to uz neviem) a to je zhruba vtedy ked bezi aj tvoj kod. Iny dovod aby ti to nefungovalo to nema. Cize musis najskor napisat Listener ktory po urcitej akcii vola tvoj kod, napr. po napisani znaku, prip. stlaceni tlacitka. Cize podme to urobit tak ze volas svoj kod za kazdym ked nieco napises.

final JTextField textField = ....

KeyLitener kl = new KeyLitener(){
	public void keyTyped(KeyEvent e){

if(textField.getText().equals("1")){
			doSomethig();
		}

// pripadne ak chces iba jednotku zachytit tak sa pytaj na key// Code z KeyEventu metodou getKeyCode() to ti vrati cele cislo
// alebo getKeyChar() ti vrati Znak (char)
	}

.... // dalsie metody keyLiteneru
};

textField.addKeyListener(kl);

Dokumentacia ku KeyListeneru: http://docs.oracle.com/javase/6/docs/api/java/awt/event/KeyListener.html

a ku KeyEventu: http://docs.oracle.com/javase/6/docs/api/java/awt/event/KeyEvent.html.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
ViliX64+1
Návštěvník
13. 8. 2013   #3
-
0
-

Měl jsem tam ActionListener u JButton, nicméně chyba byla v tom, že jsem se snažil porovnávat ty řetězce pomocí: 

"something" == "something"

a  nikoliv pomocí: 

Obj1.equals(obj2)

Jednoduše jsem zapomněl, že String není primitivní typ. Každopádně děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.99.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Gettext a překlady — založil Eirene

Windows + gettext — založil hrach

Gettext zakazany putenv — založil já

JTextField - pozicovani — založil polerok

Zápis JTextField ve smyčce — založil Radek

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý