Komunikace s databazi- diakritika – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Komunikace s databazi- diakritika – PHP – Fórum – Programujte.comKomunikace s databazi- diakritika – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Taufic
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 8. 2013   #1
-
0
-

   

<?php
/**
 * Created by JetBrains PhpStorm.
 * User: Oldřich Taufer
 * Date: 8.8.13
 * Time: 8:44
 * To change this template use File | Settings | File Templates.
 */


require_once __DIR__ . '/db_config.php';

mysql_connect(DB_SERVER,DB_USER,DB_PASSWORD);

mysql_select_db(DB_DATABASE);
mysql_query("SET NAMES 'utf-8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_general_ci'");
$response = array();
if(login()){
// check for required fields
    if (
        isset($_POST['zakaznik'])
        && isset($_POST['zacatek'])
        && isset($_POST['konec'])
        && isset($_POST['datum'])
        && isset($_POST['km'])
        && isset($_POST['technik'])
        && isset($_POST['popis'])

    ) {
        $zakaznik= $_POST['zakaznik'];
        $zacatek= $_POST['zacatek'];
        $konec= $_POST['konec'];
        $datum= $_POST['datum'];
        $km= $_POST['km'];
        $technik= $_POST['technik'];
        $popis= $_POST['popis'];
        $vytvoreno= date("Y-m-d H:i:s");



        $sql= "INSERT INTO zakazka
(
 zakaznik,
 zacatek,
 konec,
 datum,
 pocet_km,
 technik,
 popis,
 vytvoreno) VALUES(
 '$zakaznik',
 '$zacatek',
 '$konec',
 '$datum',
 '$km',
 '$technik',
 '$popis',
 '$vytvoreno'
) ";

        // mysql inserting a new row
        $result = mysql_query($sql);

        // check if row inserted or not
        if ($result) {
            // successfully inserted into database
            $response["success"] = 1;
            $response["message"] = "Successfully created.";

            // echoing JSON response
            echo json_encode($response);
        } else {
            // failed to insert row
            $response["success"] = 0;
            $response["message"] = "Oops! An error occurred.";

            // echoing JSON response
            echo json_encode($response);
        }
    } else {
        // required field is missing
        $response["success"] = 0;
        $response["message"] = "Required field(s) is missing";

        // echoing JSON response
        echo json_encode($response);
    }}

function login(){
    if (isset($_POST['name']) && isset($_POST[('pass')])){

        $name= ($_POST['name']);
        $pass= ($_POST['pass']);
        $salt= '%mZEd48uW';

        $npass=sha1($pass . str_repeat($salt, 10));

        $q= mysql_query("SELECT id FROM uzivatel WHERE username='$name' && password='$npass'");

        if($q){
            return true;
        }else{
            return false;
        }

    } else{

        return false;
    }
}

?>


Zdravim vsechny, potreboval bych se poradit. Php skript mi zde slouzi pouze pro komunikaci s aplikaci pro android. Data se odesilaji i prijimaji tak jak maji, ale misto diakritika se mi zobrazuji otazniky. Zasilam zde svuj kod a prosim o pomoc v tom, kde by mohla byt chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
Reklama
Reklama
Taufic
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 8. 2013   #2
-
0
-

Update: Respektive hodi to otaznik za prvnim znakem s diakritikou a zbyly text to ustrihne

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
14. 8. 2013   #3
-
0
-

Php header mas kde? Echo z db funguje? Pokud ano, pak je problem s json, pokud ne, tak je problem s db (u mysql4 neexistovalo set names)

Ustrihavaji obvykle konverzni funkce (iconv), tipoval bych, ze mas chybne nastavene prave json.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Taufic
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 8. 2013   #4
-
0
-

#3 peter
To ze mi v tehle tride chybi header jsem si vsiml trosku pozdejc ale stejne nefunguje. Muzes me trochu popostrcit jak ten json prenastavit? Jen me desi, ze jeste vcera vse fungovalo jak ma a nemuzu si vzpomenout na zmenu, ktera mi to rozhazela. Echo z databaze funguje spravne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
Taufic
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 8. 2013   #5
-
0
-

Mimo jine zde je JSON jen na vypis zda se hodnoty ulozily, pro zapis do databaze pouzivam klasicky mysql_query jestli to dobre chapu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
Taufic
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 8. 2013   #6
-
0
-

Vše vyřešeno. Pokud by někdo řešil podobný problém, tak utf-8 se musí nastavit i v HttpPost 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 157 hostů

Podobná vlákna

Diakritika — založil new_pope

C# CZ diakritika — založil eXilim

Diakritika — založil DjHard

Diakritika — založil Dave-CZ

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý