Rozdělení čísla – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozdělení čísla – C / C++ – Fórum – Programujte.comRozdělení čísla – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hanmir10
Newbie
14. 8. 2013   #1
-
0
-

Zdravím vás,přeji hezký večer

potřebuji poradit ,uvízl jsem na jednoduché věci ,konkrétně uživatel je programem vyzván k zadání 4 mistného čísla ,které se uloží do integeru , a já dále potřebuji abych to z toho uložil do pole a každé to číslo zvlášť tzn. např. číslo 1478 se uloží z int do int pole[n]; kde pole[0] = 1 ;pole[1] = 4; pole[2] = 7;pole[3]=8 ;prostě se to tak postupně rozdělí ale nevím jak to provést pokud to vůbec lze, anebo bych to číslo rovnou uložil do pole 1478  a to původním stylem ne aby se mi do pole[0] = 1478 , ale pole[0] = 1 , pole[1] = 4; atd.. doufám že jsem to vysvětlil srozumitelně nevíte jak na to děkuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.24.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
14. 8. 2013   #2
-
0
-

#1 Hanmir1
Nacitaj to cislo ako string. Potom ho skonvertuj na cislo. Skonvertovat ho mozes napr pomocou atoi (0 treba testovat rucne) alebo sprintf pripadne stringstream. Ak mas boost tak mozes pouzit lexical_cast. Pripadne ti moze stacit otestovt kazdy znak pomocou isdigit...

edit: string sa tvari ako pole, mozes ho indexovat pomocou operatoru [].

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Tom
~ Anonymní uživatel
417 příspěvků
14. 8. 2013   #3
-
0
-

A nebo pouzit stare dobre modulo 10. Trochu oldschool, ale jestli to mas do skoly, tak to je asi to, co po tobe chteji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

Rozdeleni stringu — založil Figa

Rozdeleni formu — založil Koja

Rozdělení disku — založil petr

Rozdělení řetězce — založil Martin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý