Automatická aktualizace programu - HOWTO – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Automatická aktualizace programu - HOWTO – .NET – Fórum – Programujte.comAutomatická aktualizace programu - HOWTO – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Aigor0
Newbie
17. 8. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

budu muset vyřešit aktualizace jedné utlitiky ve firemním prostředí, mám nějakou představu, ale nikdy jsem nic podobného neřešil, tak budu rád za případou kritiku a nasměrování..

Program je single-EXE, spouštěný automaticky po startu. Komunikací se serverem zjistí dostupnost nové verze.

Pokud je k dispozici, stáhne svou novou verzi do dočasného *.tmp, ověří hash a pokud je vše v pořádku, spustí další utilitu update.exe a sám se ukončí.

Utilita update.exe ověří, že hlavní program je ukončen, smázne původní exe a přejmenuje stažený tmp na exe. Pak znovu spustí hlavní program a sama se ukončí.

Je to takto řešitelné, nebo vymýšlím kolo a existuje něco elegantnějšího?

Aby všechno prováděl jeden EXE je asi nereálné, že?

Předpokládám, že narazím na oprávnění, protože C:\složka_programu\program.exe smí běžný uživatel pouze číst, jak toho řešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.149.119.–
ASM -> Pascal -> C -> C++ -> PHP/mySQL and now C# && .NET beginner..
VladislavK0
Super člen
17. 8. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

Zkus se kouknout na OnceClick (Project->Properties->Publish), myslím že tento nastroj děla přesně to co potřebuješ

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.35.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
deedx
~ Korektor
+2
Stálý člen
17. 8. 2013   #3
-
0
-

Přesně tak, není potřeba vymýšlet kolo - stačí aplikaci deploynout na sdílené úložiště pomocí ClickOnce, odkud se uživatelům nainstaluje (přes soubor *.application) a při každém spuštění se podívá na server, zda je k dispozici nová verze.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/e2444w33.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.52.–
Zdejší chybolovec.
Aigor0
Newbie
19. 8. 2013   #4
-
0
-

Díky, o tomto způsobu jsem nevěděl, ale po jednodenním zkoušení mě počáteční nadšení přešlo.

Možná jen problém mezi židlí a klávesnicí, ale tohle je pro můj účel nepoužitelné. Potřebuju aby aplikace sama rozhodovala kdy je možné přerušit práci a provést aktualizaci. Nové verze budou k dispozici na různých serverech v různých subnetech a budou se aktualizovat ideálně bez přihlášeného uživatele.

Takže nezbývá než přece jen znovu objevovat kolo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.149.119.–
ASM -> Pascal -> C -> C++ -> PHP/mySQL and now C# && .NET beginner..
VladislavK0
Super člen
19. 8. 2013   #5
-
0
-

poslu ti testovaci programek dej mi sem mail

ja to mam upravene ze se aktualizuje za chodu (nikoli pri startu) a v kodu mam rozhodnuti jestli chci stahnout novou verzi ci nikoli

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
Aigor0
Newbie
19. 8. 2013   #6
-
0
-

#5 VladislavK
aigor zavinac seznam.cz

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.149.119.–
ASM -> Pascal -> C -> C++ -> PHP/mySQL and now C# && .NET beginner..
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
19. 8. 2013   #7
-
0
-

#5 VladislavK
Nemohl bys to hodit i na fórum? Aspoň ty nejdůležitější části, určitě tak pomůžeš i někomu dalšímu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
VladislavK0
Super člen
19. 8. 2013   #8
-
0
-

Samozřejmě ze můžu je nevím kam. Je to Zipem zabalený solution 

Každopádně nečekejte nic světoborného 

Kam mam dat přílohu. Nikde nevidím odkaz přidat přílohu asi to neumím   

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.96.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
19. 8. 2013   #9
-
0
-

#8 VladislavK
Přílohu sem vložit nejde, pouze odkaz na soubor umístěný jinde na netu. Můžeš to klidně poslat i mě a já to sem vložím (moravec.zd (et) gmail.com).

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
VladislavK0
Super člen
19. 8. 2013   #10
-
0
-

Pošlu ti to ale to že sem nejde vložit přiloha mi přijde trochu no ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.96.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
19. 8. 2013   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

Automatická aktualizace dat — založil Shark

Automaticka zmena jazyka — založil Tomas Trnka

Automatická serializace a výkon — založil Honza Jebavý

Automatická deklarace charů — založil Sprinter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý