Schema DB - sloučení 3 tabulek do jedné – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Schema DB - sloučení 3 tabulek do jedné – MySQL – Fórum – Programujte.comSchema DB - sloučení 3 tabulek do jedné – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TomasUL0
Newbie
19. 8. 2013   #1
-
0
-

Zdravím moudřejší a chtěl bych požádat o radu. Dělám DB schema a dostal jsem se do rozporu s kamarádem. Ve schematu mam X tabulek a dohadujeme se o 3 (klienti, pojišťovny, zaměstnanci). Kamarád mi říká, abych tyto 3 tabulky sloučil do jedné a pouze rozlišoval atributem o jaký subjekt se jedná. Jakého jste názoru vy? Schema je navrhnute tak, že by se to sloučit dalo, ale otázka je, zda to je krok správným směrem? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.41.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
20. 8. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 TomasUL
To záleží na typu informací, které pro jednotlivé skupiny ukládáš. Pokud jsou stejné, tak bych to nechal v jedné tabulce a rozlišoval příznakem. Pokud pro každou skupinu ukládáš hodně rozdílné informace, tak to bude lepší oddělit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
P
~ Anonymní uživatel
193 příspěvků
20. 8. 2013   #3
-
0
-

V podstate mas 3 moznosti popsane napr. zde:

http://www.martinfowler.com/eaaCatalog/singleTableInheritance.html

http://www.martinfowler.com/eaaCatalog/classTableInheritance.html

http://www.martinfowler.com/eaaCatalog/concreteTableInheritance.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.117.–
TomasUL0
Newbie
20. 8. 2013   #5
-
0
-

#2 z_moravec
Díky za info, zde je ta struktura z 95% stejná, takže to sloučím. Já jsem vždy takové tabulky nechával samostatně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.112.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Sloučení tabulek — založil CZechB0Y

Hornerovo schéma — založil Marek.M

Vizualizace schéma db — založil Šťouchal

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý