Bash – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bash – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.comBash – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com

 

Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
21. 8. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, lze nějak online pracovat s linuxem / napsat něco v shellu (bash) a pak to online otestovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
TheOndrap+2
Super člen
21. 8. 2013   #2
-
0
-

jakože potřebuješ testovací konzoli, abys nemusel mít vlastní OS? Třeba na učení?

a nebo se potřebuješ na svůj PC připojit online (na dálku) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
21. 8. 2013   #3
-
0
-

Na pc mam okna a na tabletu android a potřebuji někdě vyzkoušet skript v bash. Ovšem nemam možnost instalovat si linux .... Takže někde jen odzkoušet online bez stahování

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
TheOndrap+2
Super člen
21. 8. 2013   #4
-
0
-

#3 Alex
http://linuxzoo.net/
tohle ti dá přístup na testovací konzoli, myslím že to je přes telnet, jsou tam pokyny. Otázka je, co potřebuješ vyzkoušet, no :) 

Maj sa

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Šťouchal0
Stálý člen
21. 8. 2013   #5
-
0
-

#1 Alex
osobně se mi dříve osvědčilo mít Linux virtualizovaný (na Windows jsem měl VirtualBox) - fungovalo ok

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.8.–
TheOndrap+2
Super člen
21. 8. 2013   #6
-
+1
-
Zajímavé

#5 Šťouchal
Pravda, já to mám obráceně :D Ale je to tak jak říkáš, zvlášť třeba ve škole, když dáláš různý věci a ten OS si 3x do týdne shodíš :D Ale Alex to chce asi rychle nějak vyzkoušet, tak testovací web konzole by mu mohla pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
22. 8. 2013   #7
-
0
-

A lze nějak na ten server uploadovat soubory? - Potřebuju tam skompilovat 2x programy v c++ a s těma pak pracovat pomocí bash

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
TheOndrap+2
Super člen
22. 8. 2013   #8
-
0
-

#7 Alex
FTP/wget asi jedině .. tzn nějak to umístit na web a potom si to stáhnout.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
22. 8. 2013   #9
-
0
-

A lze tedy nějak kompilovat na tom? či jak t mohu udělat? Webhosting mam takže umístit to na web by nebyl problém

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
TheOndrap+2
Super člen
22. 8. 2013   #10
-
0
-

to nevím, jestli tam je nějakej gcc (řekl bych že jo) nebo jiný kompilátor .. to zkus .. nevím jestli nebudeš mít problém s knihovnama nebo tak něco ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
22. 8. 2013   #11
-
0
-

Základní linux by to umět měl ... A jakym příkazem to mam hodit? S linuxem moct zkušeností nemam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 8. 2013   #12
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

taky muze nainstalovat cygwin... nebo kdyz nebude delat nejakou divocinu tak mozna i powershell je trochu kompatibilni

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
22. 8. 2013   #13
-
0
-

Nemá smysl instalovat nic do win .... musel bych pak instalovat i podporu php, kterou novější linux má integrovanou tedy alespon nějaké distribuce ... A čistej linux si sem narvat nemůžu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
Šťouchal0
Stálý člen
22. 8. 2013   #14
-
+1
-
Zajímavé

#13 Alex
"musel bych pak instalovat i podporu php" - z kontextu nechápu, proč by toto mělo být potřeba

každopádně, další možností je zkusit pracovat s Live edicí některé distribuce, co je potřeba, tak si tam můžeš udělat a pak jen restartuješ PC a budeš na svém běžném OS

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.8.–
TheOndrap+2
Super člen
22. 8. 2013   #15
-
0
-

#13 Alex
No já nevím z čeho vycházíš, že tam něco takového je .. takže ty potřebuješ na tom testovacím serveru ještě podporu nějakých webových služeb?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
22. 8. 2013   #16
-
0
-

Kamarád potřebuje skript v bash napsal a nedávno sem si našel článek, kde lze psát v php a s menšími upravami je z toho bash script ... Potřebuji v něm si vzít nějaké data z programu který  bych přeložil  na daném serveru .... (psaném v c/c++) ...

Live verze nepadá v úvahu, ta mě taky napadla :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
Šťouchal0
Stálý člen
22. 8. 2013   #17
-
0
-

#16 Alex
Psát v PHP a udělat z toho bash script? Mohl bych poprosit o zdroj? - Myslím, že se naprosto mýlíš. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.8.–
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
23. 8. 2013   #19
-
0
-

akorat to je php script poustenej ze shellu.. (proste negeneruje html ale textovy vystup)

muzes klidne testovat i ve windowsech - jen se musis zbavit ty prvni radky (jinak se ti bude normalne vypisovat) - v shellu ma u souboru oznacenych jako spustitelny specialni vyznam - urcuje, cim se ma vlastne spustit, kdyz se napise prikaz  ./test.php   a v nem je pak   #!/usr/bin/php -q

ve woknouzech bys to musel pojmenovat treba  test.psh (vymyslet si libovolnou nepouzitou priponu) a pri poklepani vybrat, ze se to ma vzdy spoustet pomoci php.exe (nebo phpcli.exe pokud mas)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
25. 8. 2013   #20
-
0
-

Hele a když to udělám přes phpko na win - veme mi to ten soubor .exe / .bin ? Či co mam udělat proto, aby to šlo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 8. 2013   #21
-
0
-

jedine nastavit jakym programem se to ma spoustet, jak sem zminoval

ve windows neexistuje nic podobnyho tomu v linuxu - ze na prvni radku hodis cim se to ma spoustet, nastavis ze je to spustitelne a system se o to uz postara

takze jedine pres pripony a cim se spusti

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
25. 8. 2013   #22
-
0
-

A čím to spustím? Mam v pc nainstalované akorát complex web server což mi zatím ke všemu stačilo ...  přípona by nebyl problém jen jakým programem to spustit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
lukasm0
Duch
4. 1. 2014   #23
-
0
-

Doporučuji https://simpleshell.com/ Sice je tam limit na sezení 15 minut, ale za těch 15 minut jde otestovat, co je třeba. Navíc disponuje základními nástroji, které by jsi mohl při programování potřebovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.76.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Bash - sort — založil nashe

BASH připojený stderr? — založil Jozin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý