Optimalizace – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Optimalizace – PHP – Fórum – Programujte.comOptimalizace – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Kowalsky950
Stálý člen
23. 8. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den, mám takovou malou prosbičku. Začal jsem se teprve nedávno zabývat PHP a MySQL, teď jsem si napsal takový menší projekt. Je to valstně chat. Chtěl bych poprosit, jestli se na ně někdo může podívat a zkritizovat co tam mám blbě a tak podobně. Jak říkám, je to moje úplně první práce s databází, tak chci vědět co pro příště zpravit ;-)
Stránky
Kody
Jedna z věcí je diakritika. Tam jsem už ale nepřišel na nic, jak to ještě zlepšit. Za tuto radu budu taky rád...
Diky
Kowalsky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
23. 8. 2013   #2
-
0
-

Na dlouhou odpověď není čas, tak alespoň jednu krátkou radu: začni odělovat logiku aplikace od jejího vykreslování. Prostě nejde rvát PHP, HTML, CSS i JavaScript do jednoho souboru. A pokud tuhle radu vezmeš vážně, zjistíš, že v čistém PHP to není úplně snadné a nakonec (snad) skončíš u nějakého frameworku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Kowalsky950
Stálý člen
23. 8. 2013   #3
-
0
-

#2 yetty
Jo to mám, jenom v tom indexu to mám dohromady abych to zbytečně nedělil kvuli pár řádkům. Jinak nevím když potřebuji třeba v závislosti na počtu záznamů v databázi vygenerovat nějaký seznam to mám napsat, aby se mi to nepomíchalo. Vím že by se to mělo oddělit, ale jediné co mě napadlo bylo naházet PHP scripty do funkcí a umístit je pod stránku :D takže jak oddělit PHP od HTML??

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
23. 8. 2013   #4
-
0
-

#3 Kowalsky95
¨použít buď nějaký framework (Nette, Zend, Cake, atp.) nebo se podívat na šablonovací systémy jako je např. Smarty, Latte... popř. si napsat nějaký framework/šablonovací systém sám...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.248.252.–
All you need is vision and time.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 8. 2013   #5
-
0
-

CakePHP (pokud byl myslen tendle) bych ale nedoporucoval.. je tak neskutecne priserne pomalej... bez cache vesmes nepouzitelnej pro vic jak jednu osobu za par minut...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kowalsky950
Stálý člen
26. 8. 2013   #6
-
0
-

No narazil jsem na hlavní dva problémy. Při odesílání zprávy používám encode(), a takovýto řetězec ukládám do databáze. Problém nastává při zpětném odesílání, takže problém s češtinou.
Druhá věc je zabezpečení odesílaných dat do databáze. Na co si dát vše pozor? Pouze mysqli_real_escape_string() asi stačit nebude. Co by se mělo vše pohlídat?
Díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
prdelnatý anděl
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
2. 9. 2013   #7
-
0
-

> Na co vše si dát pozor?

obecně: snaž se ukládat jen syrový text a konverze dělej před zpracováním či zobrazením.

Vhodný zdroj k přečtení - http://phpfashion.com/escapovani-definitivni-prirucka

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Optimalizace — založil Figa

Optimalizace webu — založil Telka

Optimalizace programu — založil Jirka

Optimalizace tabulky — založil soudruh

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý