Update podle času – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Update podle času – MS SQL – Fórum – Programujte.comUpdate podle času – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Calvary0
Newbie
26. 8. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

jde nějak udělat to, že se mi updatne db podle času?

Příklad: Mám něco se sloupcem jeAktivní 1 a čas do konce je třeba minuta. Potřeboval bych, aby se po té minutě provedl update na jeAktivní 0. Bez refreshe stránky nebo db.

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.20.–
Reklama
Reklama
Kowalsky950
Stálý člen
26. 8. 2013   #2
-
0
-

Vím že hostingy podporují automatické spouštění skriptu po určité době. Nevím jetsli to podporují všechny. Přes skript poté pošleš jen jednoduše SQL příkaz na aktualizaci....nicméně uživatel si bude muset stránku aktualizovat, nebo tuto změnu neuvidí. Jinak bys to musel řešít pomocí ajaxu

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
26. 8. 2013   #3
-
0
-

Na tohle není potřeba update v databázi. Prostě se udělá sloupec s datumem a časem poslední aktivity. Když je potom potřeba najít aktivní, stačí napsat WHERE podmínku na hodnotu toho sloupce, aby nebyla starší než aktuální čas mínus minuta. No a pokud je opravdu potřeba vidět tabulku se všemi řádky a na nich mít booleanovskou hodnotu značící aktivní/neaktivní, tak se to dá napsat do SELECTu jako sloupec s počítanou hodnotou. Nebo se dá udělat VIEW. Pokud se ptáš na webovou stránku a na ní se to má měnit bez refreshe celé stránky, tak k tomu potřebuješ AJAX.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý