Předávání referencí na objekty – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Předávání referencí na objekty – Java – Fórum – Programujte.comPředávání referencí na objekty – Java – Fórum – Programujte.com

 

MartinH0
Newbie
29. 8. 2013   #1
-
0
-

Zdravim,

 chtěl vych pomocí NetBeans udělat jednoduché GUI. Nechci ale progarm psát do jednotlivých tlačítek, chci volat metody jiných tříd. V tomhle konkrétnim případě mačkám nějaký tlačítko, to zavolá metodu jiný třídy, která má změnit hodnotu jakýhosi JPane....

teď mám něco jako:

public class EigerGui extends javax.swing.JFrame {
    static EigerGui ui = new EigerGui(); //muj zasah
    public EigerGui() {
        initComponents();
    }

public void addTextJpane1(String string){ //muj setter

/*cpu tady nakej string do jpane*/

}

private void jButton1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

Word word = new Word();

word.nactiButton(ui);

}

public static void main(String args[]) {
       
        java.awt.EventQueue.invokeLater(new Runnable() {
            public void run() {
                     ui.setVisible(true); //puvodne zde new EigerGui.setVisible(true);
                
            }
        });
    }

public class Word {

	public void nactiButton(EigerGui gui){

		/* kod */

		gui.addTextJpane1("nejakejstring");

	}

}

No... to sice nějak funguje, ale
1) gui vypadá, že nemá takovej ten "look and feel" - je to nevzhledný okno, což před zásahem do kódu generovanýho NetBeans nebylo.. ale to je míň podstatný.
2) na různejch fórech odrazujou od tohodle způsobu předávání referencí na objekty(třídy), většinou kvůli vícevláknovejm aplikacím. Jakej jinej způsob ale mám, když všichni members ve třídě nějakýho JFormu(ale obecně správně celkem ve všech třídách) krom getterů a setterů jsou private?

můžete mně někdo někam postrčit, nasměrovat, nebo ukázat na příkladu, jak bych měl košér postupovat? Nechci psát kód tak, aby to "nějak" fungovalo.. špatnejch návyků už mám i tak dost, tak by můj kód mohl bejt aspoň náznakem čistej :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.35.102.–
MartinH0
Newbie
4. 9. 2013   #2
-
0
-

Ok, odpovim si sám... třída EigerGui musí bejt singleton a vracet odkaz sama na sebe, resp na svůj odkaz vytvořenej konstruktorem s parametrem sebe sama

public class EigerGui{
private static final EigerGui singleton = new WigerGui();
public EigerGui getEigerGui(){
	return singleton;
}
private EigerGui(){
}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.35.102.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Předáváte string vždy referencí? — založil Radek Chalupa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý