Skitter – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Skitter – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSkitter – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Sefiros0
Návštěvník
1. 9. 2013   #1
-
0
-

Hoj,

na netu jsem našel knihovnu skitter.js která dělá opravdu pěkné animace s obrázky. Nepřišel jsem však na to jak to dělá. Pokud vím tak DOM nenabízí žádné API k manipulaci s obrázky. Používá snad tato knihovna canvas (tam už jde přistupovat k hodnotám jednotlivých pixelů)? Použití canvasu se mi však nezdá neb není ještě 100% kompatibilita se všemi prohlížeči (možná - nevím jistě tak mne neberte za slovo). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 9. 2013   #2
-
0
-

link, odkaz = kod; kod zadny, nic ke zkoumani neni k dispozici, tedy problem vyresen. Prispevek je pouze oznameni, ze jsi nic nenasel v necem, co mas kdesi u sebe na disku..Auto ve tve garazi ti mechanik ve sve dilne asi tezko muze prozkoumat.

JS DOM manipulace s obrazky nema. JS tez ne. Vsechno delaji bud css filtry nebo js knihovny.

http://www.skitter-slider.net/documentation
Podle dokumentace a ze jsem musel link pracne hledat googlem (asi 2s), je to postavene na pravdepodobne jquery.
Jquery ma veci obvykle vyresene crossbrowser-ove.
Podle kodu na uvodni strance

	<script type="text/javascript" src="/js/jquery-1.8.1.min.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="/js/history.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="/js/history.adapter.jquery.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="/js/jquery.easing.1.3.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="/js/jquery.animate-colors-min.js"></script>
	
	<script type="text/javascript" src="/js/jquery.skitter.min.js"></script>

je videt, ze to pouziva jquery, plugin easing s transitnimi efekty, krivky prechodu. Pak tam je plugin na animaci css barev http://www.bitstorm.org/…r-animation/. A pak samotny skitter, ktery asi resi komplet galerii.
V download na google tam maji i dalsi furu js, ale ten se asi nepouziva http://code.google.com/…wnloads/list .
Nenasel jsem kod neminimalizovany.
Minifikovany kod, kdyz pretahnu do pspad, kliknu menu html - preformatovat strukturovany css a pustim vyhledavani canvas, tak mi slovo canvas nenajde. Dole je seznam slov pro minifikaci.

Takze, jestli to spravne chapu, tak to vyuziva ciste manipulaci s html objekty, s canvasem by to pracovat nemelo. Smutne je, ze to potrebuje 150k kodu jquery :) Na http://slayeroffice.com/ bys nasel animacek, ktere jsou jen v js / js-dom. Ja mam zas takovy pokus taky s pluginem easing, ktery ma asi 15k kodu a je bez jquery.
http://peter-mlich.wz.cz/…slide-pp.htm
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Sefiros0
Návštěvník
7. 9. 2013   #3
-
0
-

díky za odpověď, kód knihovny jsem sem nechtěl strkat. Ptal jsem se proto že jsem přemýšlel jakým způsobem rozsekali ty obrázky. Teď už je mi to víceméně jasné. Stejný obrázek v tuně divů se skrytým přeteklým obsahem, jen pokaždé jinak umístěný. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý