Ahoj, mám jen takový dotaz, nikde na to nemůžu najít odpověď... mám projekt (MFC aplikace) napsaný v C++ - Visual Studio 6 (SP6) a z nějakého důvodu nemůžu zkompilovat kód obsahující zavolání funkce "getnameinfo()"
dwRetval = getnameinfo((struct sockaddr *) &saGNI,sizeof (struct sockaddr),hostname,1025, servInfo, 32, NULL);
Se starým "gethostbyaddr()" nebyl problém
myhostent = gethostbyaddr((const char FAR *)&inaddr,sizeof(in_addr),AF_INET))
, tady jsem podle MSDN přidal
#include <winsock2.h>
#include <ws2tcpip.h>
#include <stdio.h>
a Project/Settings/Link - Ws2_32.lib do libraries...
kód se mi zkompiluje ale i tak mi CL hlásí že
error C2065: 'getnameinfo' : undeclared identifier
Nevíte někdo co je špatně? jestli třeba tahle funkce není kompatibilní s touhle verzi VS nebo.. ja nevím..
Zkoušel jsem hledat ale beze štěstí, nikde se nikdo podobným problémem nezaobíral.. Nejsem úpně hloupej a vím že hláška uncleard identifier znamena ze tu funkci "getnameinfo" nemám nikde definovanou, ale ta by měla být součásti tech MS knihoven stejně jako "gethostbyaddr", která funguje bez problému (až na to jak je pomalá, protože používa BIOS lookup).. Někde na nějakým čínským fóru jsem se dočetl že getnameinfo je pro Windows CE, ale na MSDN je mezi minimálníma požadavkama WXP...
Tak nevím.. budu moc rád za jakoukoliv odpověď, popřípadě radu jestli neznáte jinou alternativu "gethostbyaddr", která nebude hostname hledat půl minuty..
Děkuji