Přečtení jednoho konkrétního řádku z txt – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přečtení jednoho konkrétního řádku z txt – Java – Fórum – Programujte.comPřečtení jednoho konkrétního řádku z txt – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Matěj_0
Newbie
3. 9. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

v první řadě chci říci, že se s tímto problémem trápím už nějaký čas a opravdu jsem se ho snažil vyřešit sám. Jsem v programování relativně začátečník a už si opravdu nevím rady. Chci se prosím zeptat, existuje v JAVA způsob, jak číst z textového souboru jeden konkrétní řádek? Tedy například přečíst pouze pátý řádek?

Předem moc děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 9. 2013   #2
-
0
-

#1 Matěj_
přečteš první 4 řádky (které ignoruješ) a 5. řádek zpracuješ dle libosti :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Matěj_0
Newbie
3. 9. 2013   #3
-
0
-

Ahoj. Moc Ti děkuji za reakci. Mohl bych Tě poprosit o názornou ukázku? Nevím jak to provést.

try (BufferedReader br = new BufferedReader(new FileReader("soubor.txt")))
{
    String s;
    while ((s = br.readLine()) != null)
    {
            System.out.println(s);
    }
}
catch (Exception e)
{
    System.err.println("Chyba při četení ze souboru.");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Řešení
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 9. 2013   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#3 Matěj_
např. takto:

String s = "";
for(int i = 0; i < 5; i++)
	s = br.readLine();
System.out.println(s);


toto vypíše pátý řádek ze souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Matěj_0
Newbie
3. 9. 2013   #5
-
0
-

Funguje to. Moc děkuji za pomoc! Uzavírám vlákno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
pedro.cze0
Newbie
4. 9. 2013   #6
-
0
-

Jen detail, muzes si usetrit 4 iterace, pokud zmenis i++ na i += 4, takze ti cyklus skoci rovnou na 5. radek...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1e02:9126:4c07:4...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý