Nápověda pro začatečníka (zelenáče) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nápověda pro začatečníka (zelenáče) – C / C++ – Fórum – Programujte.comNápověda pro začatečníka (zelenáče) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

5. 9. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den ...

chtěl bych se zeptat na pár věcí ... jsem úplný zelenáč a o programování vím asi tolik jako myš o pasti  (spustim a buď to jede nebo ne - vezme sejra a cvakne ji to )

za 1. jaký jazyk je podle vás nejvhodnější pro takové zelenáče jako já :)

za 2.jestli existujou nějaké stránky popř. knížky na webu o programování (hledal jsem u nás v knihovně a v knihkupectví ale nic :( )

za 3. v jakem programu se nejlépe programuje :) (tipuju že poznamkovej blok to asi nebude :D )

za 4. Jake dovednosti   jsou pro programování výhodou " mám namysli třeba matiku, php atd ...)

nemám moc velke cíle, ale jsem člověk co si všechno rad prozkoumá a vyzkouší :)

a ještě jestli je u nějakeho prog. jazyka výhoda že umim trochu PHP :)

 Ps: Baltika jsem už zkoušel :) a chtěl bych se posunout o lvl up :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.232.86.–
Všechno je možné ... Jen se musí chtít :)
karlos
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
5. 9. 2013   #2
-
+2
-
Zajímavé

Ahoj,

1) Je to vlastne docela jedno. Ja doporucuju nejakej rozumnej mainstream jako C#, Java, C++, JavaScript,  php, python. Kdyz se naucis cokoliv z tohodle, nemuzes nic zkazit. Osobne doporucuju C#, uz jen kvuli tomu ze ma velmi podobnou syntaxi jako php :)

2) Je toho tolik, ze to nikdy vsechno nestihnes precist. Faktem ale je, ze naprosta vetsina veci je v anglictine.

Napr pro C# knihy: http://stackoverflow.com/questions/2994959/beginners-book-for-net-and-c  http://stackoverflow.com/…hase-and-why

Ale treba kdyz napises do googlu TVUJ JAZYK tutorial, tak najdes velke mnozstvi kvalitniho materialu a nemusis ani kupovat knizky.

3) Na windows je nezpochybnitelne nejlepsi Visual Studio. Na mac/ linux netusim.

4) Musis umet alespon nejakou elementarni anglictinu, to je tak vse. Jestli se to chces naucit, tak myslim ze 80% uspechu je to, kdyz te to bavi. Jinak nejaka slozita matematika v tom vlastne ani moc neni. Staci docela jednoduchy logicky uvazovani, nemusis bejt proste nejakej matematik :))

Drzim palce at uz se rozhodnes pro cokoliv ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.6.–
5. 9. 2013   #3
-
0
-

dík za rady :)

 jeste bych se chtel zeptat .. čím bych asi tak měl začít myslím jako , který programek bych měl ze začátku vytvořit ( např. přehravač, prohližeč ´, hru atd) nechcu nějaký složitý jenom nějaký pro začatek ve kterém bych si vyzkoušel nějaké ty věci a osvojil si nějaké ti dovednosti:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.232.86.–
Všechno je možné ... Jen se musí chtít :)
Šťouchal0
Stálý člen
5. 9. 2013   #4
-
0
-

Osobně pro procvičení (v začátcích) mohu doporučit cvičení v knihách (pokud budeš nějakou číst). Např. "Učebnice jazyka C" od Herouta obsahuje na konci kapitoly sadu cvičení, pomocí kterých si můžeš probíranou problematiku procvičit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.8.–
5. 9. 2013   #5
-
0
-

dik :) skusim neco od neho precist a kdyby neco tak pisnu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.232.86.–
Všechno je možné ... Jen se musí chtít :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

C# pro zelenace — založil tobel

Kniha pro začátečníka — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý