Import textu z txt, přepsání kódu z txt? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Import textu z txt, přepsání kódu z txt? – Java – Fórum – Programujte.comImport textu z txt, přepsání kódu z txt? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj_0
Newbie
6. 9. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den ještě jednou,

Mám ještě jednu otázečku. Tady předpokládám, že to bude trošku složitější, pokud vůbec možné (ale JAVA umí všechno, takže věřím, že to možné je). Bude mi stačit doporučení nějaké metody (metod), pomocí které bych mohl problém vyřešit.

Chtěl bych požádat o pomoc s následujícím problémem. Mám relativně jednoduchou výukovou hru (pro děti na základní škole). Mám textový soubor, který obsahuje sadu otázek. Pochopitelně jsou otázky editovatelné.

Co mi problém nedělá je otázky z txt přečíst, uložit do pole, s polem pracovat. Potřeboval bych ale, abych tyto otázky načetl do hry, hru ukončil, hru rozkopíroval dětem do PC (pouze samotnou hru, bez textového souboru). Poté, když se učitel rozhodne pro vytvoření nových otázek, aby pouze editoval soubor txt u sebe na PC, ve hře to aktualizoval (rovněž u sebe na PC) a pak mohl hru opět rozkopírovat do dalších PC bez textového souboru.

Chci se tedy zeptat, jestli existuje nějaká metoda, pomocí které bych byl schopen naimportovat natvrdo text z txt do kódu a poté ho dle potřeby aktualizovat, tedy tento naimportovaný text vymazat a nahradit jiným?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Reklama
Reklama
Matěj Andrle
~ Anonymní uživatel
1329 příspěvků
7. 9. 2013   #2
-
0
-

Coo? Je-li to Java, uploadni TXT na server - klient si jej bude pravidelně ukládat do cache...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.150.–
Matěj_0
Newbie
7. 9. 2013   #3
-
0
-

#2 Matěj Andrle
To znamená, že mnou popisovaný způsob, Ti připadá nerealizovatelný?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Flowy0
Věrný člen
7. 9. 2013   #4
-
0
-

tvoje riesenie urcite je realizovatelne ale prinieslo by viac problemov ako je nutne ... bolo by to neprirodzene a user experience by bolo otrasne ... predstav si ze by si musel antivirus kazdy den preinstalovavat pretoze sa zmeni databaza virusov (a predstav si to v skolskej sieti) ... 

ak mate v sieti nejake zdielane disky tak tie data proste uloz tam a pri kazdom spusteni programu si porovnaj ulozenu lokalnu verziu a zdielanu verziu

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.144.–
https://github.com/Flowy
Matěj_0
Newbie
7. 9. 2013   #5
-
0
-

#4 Flowy
Já to dělám jako bakalářskou práci. Vedoucí práce poté mnou vytvořené hry vezme a rozdá je do tří škol (hry budou tři). Dostane to například učitelka přírodopisu, češtiny a tak podobně. Potřebuji to právě vyřešit tak, aby tyto učitelky byly schopné to ozkoušet. Ony to vyzkoušejí jen jednou, vícekrát těžko. Já poté do BP napíšu, jaké to má nedostatky a co je potřeba dořešit a tak podobně. Ale důležité je pro mě to, aby to byl schopen ovládat každý a aby to pokud možno bylo bez použití sítě. Z dlouhodobého hlediska je to stoprocentně nevýhodné, ale pro mě je důležité, aby k tomu ti lidé nikoho nepotřebovali na pomoc. I když je pravda, že i pro jedno použití to není moc pěkné, ale můžou to pak třeba uložit na nějaký uloz.to, pokud to dokážou atp. Určitě mi to připadá jednodušší, než aby to někam ukládali na server a pak zadávali cestu k tomu servru do hry. Mohou si to například doma připravit, nahrát na uloz.to a pak si to děti stáhnou, zahrajou, napíšou mi posudek, jak je to dokonale úžasná hra a že teď litujou, že si koupily Diablo 3 a tím to skončí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Matěj Andrle
~ Anonymní uživatel
1329 příspěvků
7. 9. 2013   #6
-
0
-

Porovnávání a to výše je blbost. Protože je to jako:

if(ddd)

	return true;

else

	return false;

Jde to, ale logicky uděláš spíše return ddd;...

Proto jak jsem psal - udělej jediný soubor a klienti si jej budou tahat. Pro jeden přístup jej mohou číst vícekrát - proto jej netahej do operační paměti programu, ale do cache... S každým spuštěním aplikace si tedy stáhneš nejaktuálnější verzi... Java se stejně dlouho spouští, takže bude dost času si stáhnout ten soubor... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.150.–
Řešení
goddard
~ Anonymní uživatel
41 příspěvků
7. 9. 2013   #7
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

proc ten .txt soubor nechces prenaset mezi pc?

mohl bys ho mit prilozeny v archivu aplikace (.jar (na pc nebo jak applet) ci .war/.ear v pripade web aplikace). ucitel by pak ten .txt soubor u sebe vytvoril a pomoci prikazu:

jar -uf hra.jar cesta/k/souboru/txt/v/jar/archivu/novy_soubor.txt

by aplikaci aktualizoval novym .txt souborem a rozkopiroval na ostatni pc.

ve hre se to akutalizuje pri spusteni protoze to cte z toho .txt souboru

stejne tak jde ten .txt soubor extrahovat a archivu aplikace predtim nez ho nekdo aktualizuje:

jar -xf hra.jar cesta/k/souboru/txt/v/jar/archivu/soubor.txt

tyhle dva prikazy by pak mohly byt treba v aplikaci v menu aby si ucitele nemuseli pamatovat takoveto "technikality", jen doporucuji tam udelat nejake jednodche administratorske rozhrani chranene heslem aby si deti "nehraly" s tim .txt souborem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Matěj_0
Newbie
7. 9. 2013   #8
-
0
-

#7 goddard

Tohle se mi hodně líbí. To jsem upřímně řečeno ani nevěděl, že jde. Přibalit do .jar soubory jako obrázky, textové soubory, atp. To vlastně řeší můj problém a je to v podstatě přesně na ten způsob, jak si to představuji. Ale… mně například ten příkaz nefunguje a už 30 minut zkoumám jak to zprovoznit. Čímž nechci říci, že je to dlouhý čas, ale vyvolalo to ve mně pochybnosti, jak to asi bude fungovat učitelům, kteří to dostanou. Píše mi to: „jar není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru.“ Javu SDK samozřejmě nainstalovanou mám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
goddard
~ Anonymní uživatel
41 příspěvků
8. 9. 2013   #9
-
0
-

no, to je tim ze ten prikaz nemas nastaveny v systemove promenne Path, pripadne nemas nastavenou promennou JAVA_HOME

mas dve moznosti - bud prijit na to kde je nainstalovana java a pridat javovske "prikazy" a programy do Path ci JAVA_HOME, nebo se podivat na http://docs.oracle.com/…summary.html a vyresit si to sam v ramci aplikace (takze nebudes muset spolihat na jar program / prikaz).

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Matěj_0
Newbie
8. 9. 2013   #10
-
0
-

#9 goddard
Dobře. Děkuji moc. On jde soubor *.jar otevřít i obyčejným WinRARem, to by snad mohlo být v pohodě, takže to tak udělám. Ještě jednou díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý