Ostraneni html znacek pri editovani zapisu v db – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ostraneni html znacek pri editovani zapisu v db – PHP – Fórum – Programujte.comOstraneni html znacek pri editovani zapisu v db – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
tribalcz0
Super člen
6. 9. 2013   #1
-
0
-

ahoj edituji zapisi v html pro vynegovani tagu pouzivam htmlspecialchars  coz ma vliv na tygy vkladane uzivatelem ale pri editovani se mi ve vypisu zobrazuji i tagy <br /> coz je pro moje ucely nezadoucijde mi ciste jen o to co se zobtazuje v textarea tudiz mozna jde o to upravit script pro odesilani dat aby do db aby se tag br neodesilal jiz zde mohl by mi nekdo poradit jak na to navadlo me pouzit preg_replace tj.napr. (preg_replace("#\[h2\](.+?)\[/h2\]#is", "<h2>\\1</h2>", $string);)ale nevym jak bych mel teto funkci ozznamit ze do db nema predavat tag br

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
prdelnatý anděl
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
8. 9. 2013   #2
-
0
-

#1 tribalcz
Ahoj. Můžeš pomocí preg_replace zaměnit <br> (nebo <br />) za nový řádek nebo je úplně smazat.

Celkově lepší řešení je použít inline HTML editor jako je fckEditor nebo TinyMCE. Ale za ještě lepší řešení považuju použít Texy!, kde se s takovými problémy vůbec nemusíš zabývat.

P.S. Příště zkus trochu zlepšit tvé písemné vyjadřovací schopnosti (diakritika, interpunkce, velká/malá písmena, pravopis…)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
tribalcz0
Super člen
8. 9. 2013   #3
-
0
-

takže něco takoveho?? 

$string = preg_replace('/<br\\\\s*?\\/??>/i', "\\n", $text);

echo "<textarea>".$string."</textarea>";
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
9. 9. 2013   #4
-
0
-

zapisi -  * zapis bez zapisu, jako hrad bez hradu, hrady, zapisy
nezadoucijde?
tygy?
zobtazuje?
navadlo?
nevym?
ozznamit?

Katastrofa :)

Z tveho kodu neni presne jasne, co je vstupni retezec, co na nej pouzivas za funkce a co ma byt vystupem. Treba mas problem s tim, ze pro ukladani pouzivas neco jako nl2br, ktere prevadi zalomeni radku z textarea \n na tag <br>.

"takže něco takoveho??" - proc se ptas? zkus to.
Osobne bych tam dal spis neco takoveho, jestli ti jde jen o odstraneni br, tak, jak rikas a neni v tom nic dalsiho:
<br.*> nebo <br[^>]*>
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
tribalcz0
Super člen
9. 9. 2013   #5
-
0
-

#4 peter
ano pouzžívá nl2br ale jde mi čistě o odstraněni toho tagu ale pokud existuje postup ktery to br vynecha tak budu vdecny

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
10. 9. 2013   #6
-
0
-

Ale podle dokumentace na php.net nl2br prekoduje znaky zalomeni radku "\n" z textarea na <br>. Takze, pokud to tam pouzivas, tak bych ten prikaz zakomentoval a problem vyresen. nemusis to dodatecne odstranovat regularnim vyrazem. A ten reg. vyraz bych spis pouzil ten, co jsem napsal. ale, vzhledem k tomu, ze pouzivas nl2br, tak bude mit br vzdy stejnou podobu, tak bys mohl pouzit i str_replace.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Řešení
Forest0
Stálý člen
12. 9. 2013   #7
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 tribalcz 

strip_tags($promenna)
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
tribalcz0
Super člen
12. 9. 2013   #8
-
0
-

#7 Forest
pockat strip_tags dit tohle je podobne jako htmlspecialchars tedy funkcnosti

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Forest0
Stálý člen
12. 9. 2013   #9
-
0
-

#8 tribalcz
HTMLSpecialChars - z naformátovaného textu zobrazí tagy

strip_tags - odstraní tagy

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
tribalcz0
Super člen
12. 9. 2013   #10
-
0
-

ajo pravda diky konecne sem to vyresil

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý